ukenru
reklamna-politika-yes-na-2022-y-vkazivka-na-riziki-raku-vid-chervonogo-myasa-ta-zaokhochennya-perekhodu-na-roslinnu-diyetu

Рекламна політика ЄС на 2022-й: вказівка на ризики раку від червоного м'яса та заохочення переходу на рослинну дієту

 • 17929 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Рекламна політика ЄС на 2022 рік сприятиме переходу на більш рослинну дієту після того, як червоне і перероблене м'ясо було оголошено ризиком розвитку раку. Цей крок викликав різку критику з боку тваринницького сектору, але був схвалений громадянським суспільством, яке підкреслило необхідність інновацій у рослинному секторі, передає УНН з посиланням на Euractiv.

185,9 млн євро виділено на просування європейської агропродовольчої продукції в ЄС і за його межами в 2022 році. Таким чином фінансуються кампанії відповідно до амбіцій зі сталого розвитку. Про це зазначено в головній політиці блоку в галузі продовольства і сільського господарства - стратегії Farm to Fork (F2F).

"Попит на ці продукти повинен зростати, якщо ми хочемо, щоб більше виробників приєдналися до "зеленого" переходу", — заявив комісар ЄС по сільському господарству Януш Войцеховський.

У робочій програмі рекламної політики цього року також йдеться, що при оцінці критеріїв присудження нагороди для пропонованої кампанії особлива увага буде приділятися "заохоченню переходу на більш рослинну дієту". У додатку до робочого документа уточнюється, що це означає "менше червоного і переробленого м'яса та інших продуктів, пов'язаних з ризиком розвитку раку (наприклад, алкогольних напоїв)", які визначаються як "яловичина, свиняче м'ясо, баранина, козлятина і всі перероблені види м'яса".

До слова

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Новини Світу