ukenru
regulyarno-i-pomirno-abo-ridko-ale-vluchno-likar-poyasniv-yak-krasche-vzhivati-alkogol

Регулярно і помірно або рідко, але влучно: лікар пояснив, як краще вживати алкоголь

 • 86513 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. У США закінчився так званий "сухий січень", коли люди в межах громадського руху весь перший місяць року не вживають алкоголь. Але чи так це корисно для організму, як вважають прихильники щорічної традиції? За даними американських досліджень, люди, які місяць утримувалися від алкоголю, схильні вірити, що сильно оздоровилися. А це, в свою чергу, провокує подальше неконтрольоване вживання алкоголю по закінченню "сухого січня". УНН дізнався у лікаря Андрія Роханського, чи дійсно тривале утримання корисно для здоров'я, та який режим вживання алкоголю підходить організму людини найбільше.

Деталі

"Це не найздоровіша історія - один місяць нічого не пити, а весь рік напиватися щодня. У нас є печінка, яка формує ферментну систему організму і стан нашої нервової системи. Це ті чинники, які в загальному впливають як на переносимість алкоголю, так і на наслідки. Тому наш організм в середньому кожен день може перетравлювати десь 50 грамів чистого алкоголю. Це можна перевести на вино або горілку. Ось це приблизно та доза, яку можна щодня приймати без будь-якої шкоди для здоров'я", - зазначив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міцна дружба: алкоголь, який мало хто подумав би додати до кави, а дарма

На думку Роханського, після того, як людина "самозаспокоїлася" місячним утриманням від алкоголю, її подальша поведінка може бути дуже запеклою, що буде формувати сильний похмільний синдром. Особливо, якщо система вживання алкоголю виглядає наступним чином: епізодичні, але рясні вживання.

"Це загрожує сильним похмільним синдромом. Якщо людина молода, то її організм, звичайно, все стерпить, але, якщо це люди старшого віку, які вже мають порушення артеріального тиску, то при вживанні великих алкогольних доз, відбувається активний вплив на серцево-судинну систему. Це може призвести до будь-яких незворотних змін. Починаючи з 45+ треба дотримуватися рамок, щоб не допускати сильного алкогольного сп'яніння. Найкраще - помірність в будь-якому віці", - зазначив лікар.

Доповнення

Раніше дегустатор міцного алкоголю викрила міф про те, що вся горілка однакова на смак, і розповіла про три фактори, які роблять його особливим. 

Нагадаємо, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "PRIME" (ТМ "Prime", "Др.Жітнік") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

 

Українські Національні Новини

Суспільство