ukenru
referendum-v-makedoniyi-ostatochne-rishennya-priyme-parlament

Референдум в Македонії: остаточне рішення прийме парламент

 • 9795 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Питання про перейменування Македонії буде вирішуватися в парламенті країни. Про це заявив прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв, передає УНН з посиланням на Balkan Insight.

Прихильники перейменування країни назвали референдум – перемогою, оскільки понад 90% людей, які голосували сказали "так" зміні назви країни, однак у референдумі взяло участь менше половини населення країни, а це означає, що референдум не вважається таким, що відбувся за законами країни.

Незалежно від результатів голосування, його підсумки носять лише рекомендаційний характер. Для прийняття рішення про перейменування країни необхідні голоси двох третин депутатів парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У виборчкомі Македонії заявили, що одна з умов референдуму не була виконана

Як раніше інформував УНН, під час народного волевиявлення проходило голосування більш ніж на трьох тисячах виборчих дільниць у 80 муніципалітетах і місті Скоп’є. Громадянам пропонувалося відповісти на одне питання: “Чи підтримуєте ви членство в ЄС і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?” Референдум покликаний допомогти у врегулюванні 27-річної суперечки між Афінами і Скоп’є з приводу назви колишньої югославської республіки, яка збігається з найменуванням області на півночі Греції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС закликали поважати підсумки референдуму в Македонії

Українські Національні Новини

Новини Світу