ukenru
minenergo-vzyalos-za-kiberbezpeku

Міненерго взялось за кібербезпеку

 • 13333 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Міненерго розпочало активну роботу зі створення системи кіберзахисту, що стане ефективною в сучасних умовах. Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, відкриваючи у режимі онлайн-конференції засідання Робочої групи з питань розбудови кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі Міненерго, передає УНН.

Актуальні питання кібербезпеки представники Міністерства сьогодні обговорюють із світовими виробниками - лідерами в сфері кібербезпеки та цифрових трансформацій, які зацікавились співпрацею у цьому напрямку.

"Як очільниця Міністерства енергетики я хочу не тільки зберегти вектори реформ в сфері кібербезпеки, що були розпочаті в галузі, але й прискорити їх реалізацію. Міненерго, як центральний орган виконавчої влади, відповідальний за безпеку й, зокрема, кібербезпеку енергетичних об’єктів, розпочало активну роботу зі створення системи, що дійсно стане ефективною в сучасних умовах", – наголосила Буславець.

В Україні є затверджена стратегія уряду і прийняті нормативні акти, що дають загальну модель розвитку галузевих систем кібербезпеки у державі, також є останні нормативи та рекомендації Європейського союзу щодо заходів з кібербезпеки в енергетичному секторі, які використано як базу для розробки концептуального бачення, зазначили у відомстві.

Раніше в Міненерго було створено міжвідомчу робочу групу з кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору та затверджено план короткострокових заходів. Зокрема, було вирішено створити Проектний офіс для секторальної координації реалізації ініціативи та залучення міжнародної технічної допомоги; визначено необхідність в проведені секторального аудиту стану кібербезпеки енергетичного сектору; вирішено створити секторальний центр кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору України.

Українські Національні Новини

Політика