ukenru
krimskiy-mist-mozhe-zruynuvatisya-u-vipadku-potuzhnogo-zemletrusu-vcheniy

"Кримський міст" може зруйнуватися у випадку потужного землетрусу - вчений

 • 39916 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Мосту через Керченську протоку загрожує руйнування у результаті можливого потужного землетрусу. Про це "Крим.Реалії" повідомив заступник директора Інституту геофізики імені Суботіна Національної академії наук України Олександр Кендзера, інформує УНН.

"Сейсмічні дослідження дозволяють прогнозувати ситуацію у разі землетрусів у місцях житлових будинків та інших об'єктів, включаючи міст, який з'єднує Крим і Росію. Прямо під ним проходить межа розділу двох тектонічних плит. Очевидно, що ці плити можуть зміщуватися або повертатися щодо один одної. При цьому виникають досить сильні землетруси. Підземні поштовхи, які були в Анапі, якраз показують активні структури, на яких теж можуть виникати досить сильні землетруси", - стверджує вчений.

Раніше повідомлялося, що в ніч з 11 на 12 січня в Ялті відбулися підземні поштовхи магнітудою до трьох балів. Інформація про це розміщена на сайті Кримського федерального університету ім. Вернадського.

За даними Інституту сейсмології і геодинаміки КФУ, поштовхи стались в декількох кілометрах від узбережжя. Також у підприємстві "Вода Криму" повідомили 11 січня, що у Керчі пошкодилися чавунні водогони через землетрус в Чорному морі, поблизу Анапи (Росія), який відбувся у грудні.

Як повідомлялося раніше в УНН, минулого року Росія відкрила залізничне сполучення через "Кримський міст", на що ЄС ввів санкції. Слідом за ЄС ввела санкції за "Кримський міст" також Швейцарія.

Українські Національні Новини

Суспільство