ukenru
korniyenko-detsentralizatsiya-maye-chervoni-liniyi-voni-zrozumili-ta-nezminni

Корнієнко: децентралізація має "червоні лінії", вони зрозумілі та незмінні

 • 12190 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Під час публічного обговорення закону про децентралізацію треба звернути увагу на безпековий компонент, щоб розуміти, як державі треба забезпечувати безпеку, якщо місцеві ради приймуть рішення, які суперечать цілісності країни. Про це заявив голова партії "Слуга народу", перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

"Щодо червоних ліній - вони незмінні, вони є зрозумілі - це безпекові питання, тобто ми хочемо провести цей дискурс із представниками місцевої влади, щодо того, як державі забезпечувати безпековий компонент у випадку, якщо місцеві ради приймають рішення, які не тільки суперечать конституції, а й територіальній цілісності. Там їх місцева рада "приймає рішення" від’єднатися від області, приєднатися до іншої країни, підтримати лідерів інших країн... Тому що ми знаємо, є існуючий запобіжник, є робота правоохоронних органів, в першу чергу Служба безпеки України, але на практиці у нас є різний досвід, як це працювало чи не працювало", - сказав Корнієнко.

Він також зазначив, що варто реалізувати безпековий фактор під час децентралізації, надаючи місцевому самоврядуванню всі ті права, які необхідно надати, відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування, відповідно до практик, при цьому, "зберігаючи мир і безпеку всередині нашої країни".

Нагадаємо, у Києві стартували публічні обговорення закону про децентралізацію за участю органів держвлади, експертів та представників громадськості. 

Як раніше повідомлялося в УНН, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернувся з пропозицією до Ради Європи провести у березні 2020 року у Страсбурзі обговорення законопроектів, що стосуються реформи децентралізації в Україні.

Раніше голова партії "Слуга народу", перший заступник фракції Олександр Корнієнко заявив, що у Раді планують провести консультації щодо реформи децентралізації, за участю уряду, Офісу Президента та всіх політичних сил.

Українські Національні Новини

Суспільство