ukenru
kiliyskiy-sudnobudivniy-zavod-spustiv-na-vodu-novu-suchasnu-barzhu

Кілійський суднобудівний завод "спустив на воду" нову сучасну баржу

 • 33380 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Вчора, 14 жовтня, Кілійський суднобудівельний-судноремонтний завод "спустив на воду" нову сучасну баржу. Про це у своєму Facebook повідомила пресслужба Українського Дунайського пароходства (УДП), передає УНН.

Присутній на заході міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що Україна має величезний потенціал у розвитку внутрішніх водних шляхів та річкової галузі в цілому.

"Дуже приємно, що незважаючи на пандемію та кризу, наші профільні підприємства продовжують розвиватися, використовувати вікно нових можливостей і досягати позитивних результатів у роботі. Один із таких прикладів – Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод, який сьогодні офіційно передав замовнику новозбудовану баржу. Радий, що нове керівництво Українського Дунайського пароплавства щодня докладає максимум зусиль, щоб і компанія, і галузь всебічно розвивалася", - сказав Криклій.

Водночас в.о. голови правління УДП Олексій Хомяков відзначив швидкість та якість будівництва нової сучасної баржі.

"Ми дуже пишаємося, що українське державне підприємство реалізувало цей проект в строк та на дуже якісному рівні. Це, в черговий раз, підтверджує, що суднобудування в Україні розвинене та відповідає сучасним як технічним вимогам, так і ефективності виробництва. КСБСРЗ може і має посісти провідне місце у національній програмі розвитку суднобудування для виконання стратегічних планів уряду в питанні розвитку внутрішніх водних шляхів", – наголосив він.

Про технічний потенціал підприємства та професіоналізм залучених до будівництва баржі фахівців розповів в.о. директора Кілійського суднобудівного заводу Олександр Бондаренко.

"КСБСРЗ – це підприємство, що сьогодні готове реалізовувати масштабні та амбітні проекти, збудована баржа SLG №22 лише невелике підтвердження цьому факту. Ми маємо як технічний потенціал, так і професійну команду, з залученням молодих спеціалістів. Немає сумніву, підприємство готове працювати на ринкових умовах та реалізовувати амбітні проекти, в тому числі з залученням іноземних спеціалістів та новітніх технологій", – сказав він.

Будівництво баржі типу SLG №22 здійснювалося з ліхтерів-донорів. Максимальна довжина баржі – 76,5 м, ширина – 11,0 м, висота борту – 3,9 м, осадка – 3,1 м, водотоннажність – 2 491,6 т.

Баржа побудована у відповідності до сучасних стандартів, правил та норм суднобудування, інформують в УДП. У будівництві судна було задіяно 225 співробітників Кілійського суднобудівного заводу.

Нова баржа буде перевозити генеральні та насипні вантажі по річці Дунай та річці Дніпро. Вантажопідйомність судна – 2000 т.

Нагадаємо, у ВР до кінця року планують ухвалити законопроект про внутрішній водний транспорт. За ухвалення цього закону раніше виступив Президент України Володимир Зеленський. За його словами, він дасть змогу розвинути дешевий вид вантажних перевезень і збереже українські автодороги.

Водночас міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що ухвалення цього законопроекту дозволить за кілька років збільшити вантажопотік по річці Дніпро до 35 млн тонн щорічно, розвантаживши при цьому дороги. Також, за його словами, він забезпечить фінансування безпечної річкової інфраструктури і буде стимулювати розвиток суднобудування. 

Українські Національні Новини

Економіка