ukenru
kabmin-ukhvaliv-nizku-rishen-schodo-sproschennya-vedennya-biznesu

Кабмін ухвалив низку рішень щодо спрощення ведення бізнесу

 • 11616 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Кабінет міністрів України ухвалив низку рішень для спрощення ведення бізнесу в Україні. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов розповів про ініціативи, які покращать умови ведення бізнесу в Україні.

М.Нефьодов зазначив, що передбачається зменшення переліку товарів подвійного використання.

За його словами, загальна вартість 53 груп товарів, що звільняються від надмірного контролю, виробляються в Україні, складає майже 1,8 млрд дол.

"Український перелік товарів не в повній мірі відповідав, так званій, пасинарській домовленості, в рамках якої він формувався, він був ширший за неї", - пояснив він.

Іншим кроком, зазначив М.Нефьодов, є лібералізація у сфері перевезення повітряним транспортом, де Мінінфраструктури разом з іншими органами підготували проект постанови про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів. Він зазначив, що таке рішення дозволить демонополізувати ринок авіаперевезень і забезпечити українців дешевими авіаквитками.

Також, за його словами, буде впорядковано законодавство про безстроковість будівельних ліцензій. "Ми оцінюємо, що усунення корупційної складової в наступні три роки може скласти більше, ніж 30 млн дол.", - уточнив посадовець.

М.Нефьодов розповів, що розроблено законопроекти, які дозволять підвищити позиції України у рейтингу Doing Business.

"Реєстрація власності. Ми пропонуємо досить очікуванні поліпшення і в цій сфері. Це, наприклад, виключення практики витребування грошової оцінки земельної ділянки під час посвідчення договорів між юридичними особами", - сказав він.

Також, за його словами, передбачається запуск механізму адміністративного оскарження рішень реєстратора земельного кадастру. "Тепер при земельному кадастрі буде можливість адміністративного оскарження цих рішень", - пояснив перший заступник міністра.

Пропонуються суттєві зміни, продовжив М.Нефьодов, і стосовно отримання кредитів. "Ми не можемо одразу і швидко перебудувати судову систему, але ми можемо запропонувати новий інструмент, який в деяких випадках може замінити заставу, це довірча власність. Це щось схоже на фінансовий лізинг, коли право власності за конкретним об'єктом зберігається за позикодавцем, тобто, за банком", - пояснив він.

Українські Національні Новини

Політика