ukenru
gretsiya-i-pivnichna-makedoniya-domovilisya-pro-stvorennya-posolstv

Греція і Північна Македонія домовилися про створення посольств

 • 11004 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Греція і Північна Македонія створять посольства, які замінять офіси зв'язку, які діють на сьогоднішній момент. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас під час зустрічі з прем'єр-міністром Північної Македонії Зораном Заєвим, повідомляє УНН з посиланням на Protothema.

За інформацією видання, створення посольств підвищить рівень дипломатичних відносин між державами і символізуватиме поліпшення відносин між Афінами та Скоп'є.

"В дипломатичній сфері ми створюємо посольства і закриваємо офіси зв'язку, які діяли до цього часу", - повідомив прем'єр-міністр Греції Ципрас.

Сторони також підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким Греція буде підтримувати вступ Північної Македонії в НАТО і допомагати Скоп'є після набуття членства в Альянсі.

Зазначимо, прем'єр-міністр Греції вперше з 1991 року прибув з робочим візитом в Македонію.

Греція тривалий час блокувала приєднання Македонії до Євросоюзу і НАТО, не визнаючи назву балканської країни. Грецька влада вказувала, що історична область Македонія включає в себе, у тому числі, північну частину нинішньої Греції. Торік Скоп'є і Афінам вдалося досягти компромісу, у межах якого Македонія змінила назву на Північну Македонію.

Конституційний суд Македонії визнав законним референдум про перейменування країни на Північну Македонію.

Республіка Македонія офіційно змінила назву з 12 лютого. Після цього, 14 лютого, Північна Македонія повідомила країни-члени ООН про перейменування.

Однак, президент Македонії відмовився підписувати угоду з Грецією про перейменування країни. Також він не підписує закони на знак протесту про зміну назви країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу