“Питання в тому, що в будь-якої продукції є економ-сегмент, середній сегмент і вищий сегмент, і гречка тут не виняток.
Зрозуміло, що будь-яка продукція може бути як органічною, так і самою звичайною, тобто з використанням звичайних добрив.
Тому, якщо ми говоримо про те, що гречка ця була за не високою ціною, то природно, вона матиме ті домішки, які там є. Це зерно нижчої якості.
Зрозуміло, що можна було б зробити більш якісне, але питання в тому, що його ціна буде вище і така гречка буде користуватися на внутрішньому ринку меншим попитом (а гречка вирощується у нас в основному для внутрішнього споживання).
Саме тому, ви і отримали частину зразків, які відповідають високим і більш низьким стандартам”, — пояснив експерт.
Він також додав, що ціна більш якісної гречки, та гречки із домішками може різнитися приблизно на 10%.
Нагадаємо, лабораторні дослідження десяти зразків гречаної крупи на відповідність стандартам якості показали, що по фізико-хімічним показникам 5 зразків не відповідають вимогам нормативної документації (НД). Водночас, усі 10 відібраних зразків крупи гречаної відповідають вимогам НД по мікробіологічним показникам.