ukenru
grechka-z-domishkami-povinna-koshtuvati-deshevshe-ekspert-pro-rezultati-testuvannya-yakosti-grechanoyi-krupi

Гречка з домішками повинна коштувати дешевше - експерт про результати тестування якості гречаної крупи

 • 7636 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. В рамках соціального експерименту УНН, 10 зразків гарячої крупи, придбаної в столичних супермаркетах, лабораторія дослідила на відповідність стандартам якості. У п’ятьох зразках гречки виявили домішки, зокрема, сміттєві та мучку. За словами експерта О. Дорошенка, це свідчить про різний рівень якості продукції, що знаходить своє відображення і в ціні товару. Про це від розповів у коментарі УНН.

“Питання в тому, що в будь-якої продукції є економ-сегмент, середній сегмент і вищий сегмент, і гречка тут не виняток.

Зрозуміло, що будь-яка продукція може бути як органічною, так і самою звичайною, тобто з використанням звичайних добрив.

Тому, якщо ми говоримо про те, що гречка ця була за не високою ціною, то природно, вона матиме ті домішки, які там є. Це зерно нижчої якості.

Зрозуміло, що можна було б зробити більш якісне, але питання в тому, що його ціна буде вище і така гречка буде користуватися на внутрішньому ринку меншим попитом (а гречка вирощується у нас в основному для внутрішнього споживання).

Саме тому, ви і отримали частину зразків, які відповідають високим і більш низьким стандартам”, — пояснив експерт.

Він також додав, що ціна більш якісної гречки, та гречки із домішками може різнитися приблизно на 10%.

Нагадаємо, лабораторні дослідження десяти зразків гречаної крупи на відповідність стандартам якості показали, що по фізико-хімічним показникам 5 зразків не відповідають вимогам нормативної документації (НД). Водночас, усі 10 відібраних зразків крупи гречаної відповідають вимогам НД по мікробіологічним показникам.

Українські Національні Новини

Суспільство