ukenru
eksperti-v-ukrayini-sposterigayetsya-postiyne-zrostannya-kilkosti-ugod-z-zhitlovoyu-nerukhomistyu

Експерти: в Україні спостерігається постійне зростання кількості угод з житловою нерухомістю

 • 10014 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. З 2014 року спостерігається тенденція до постійного збільшення кількості угод з житловою нерухомістю. Про це йдеться в аналітичному звіті NAI Ukraine, повідомляє УНН.

З 2014 року спостерігається тенденція до постійного збільшення кількості угод з житловою нерухомістю, так, кількість транзакцій в Києві в 2016 році стала рекордною за всю історію незалежності України. Сумарне зростання кількості угод в Києві і області становило 18%.

Також повідомляється, що за підсумками 2017 року збереглася тенденція до збільшення обсягу введення житлових будинків в експлуатацію в Києві та Київській області. Найактивніше забудовувалися Голосіївський, Солом'янський і Дарницький райони, в області найбільша активність спостерігається в м. Ірпінь.

На кінець 2017 року зберігається тенденція перевищення пропозиції над попитом і купівельною активністю, що посилює конкуренцію на ринку. В силу збільшення конкуренції на ринку в 2017 році забудовники все більше уваги приділяють неціновим факторам формування попиту, серед яких: поліпшена інфраструктура і енергоефективність житла.

Нагадаємо, на думку експертів на ринку первинної нерухомості зараз досить затята конкуренція, що пов'язано зі значною кількістю пропозицій. Однак, експерти з нерухомості радять ретельно підходити до підбору забудовника, у якого інвестор планує купувати житло. В першу чергу, слід звернути увагу на репутацію забудовника - чи були у нього вже успішно реалізовані проекти, як наприклад у найбільшого столичного забудовника "Київміськбуду", який лише за підсумками 2017 року ввів в експлуатацію понад 300 тис. квадратних метрів. Також експерти не радять ризикувати і купувати житло за ціною квадратного метра, що істотно нижче середньої ринкової вартості.

Українські Національні Новини

Економіка