ukenru
analitiki-rozpovili-kvartiri-yakoyu-vartistyu-koristuyutsya-naybilshim-popitom

Аналітики розповіли, квартири якою вартістю користуються найбільшим попитом

 • 8220 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У березні найвищим попитом користувалися квартири в ціновому діапазоні 50 тис. - 70 тис. дол. з часткою запитів 38%. Про це свідчить аналітика спеціалізованого порталу Address.ua, повідомляє УНН.

Йдеться про житло на первинному ринку.

На другому місці знаходилося житло в діапазоні 30 тис. дол. з часткою 30% від загальної кількості запитів до бази даних порталу. Попит на житло з ціною від 70 тис. дол. залишався низьким і становив 6% запитів до бази даних порталу.

Попит на двокімнатні квартири в березні 2019 року був найвищим в порівнянні з іншими групами житла і становив 43%. 40% запитів користувачів порталу були зосереджені в категорії 1-кімнатних, трикімнатними квартирами в минулому місяці цікавилися 17% користувачів, які шукають нерухомість для покупки.

При цьому найбільший попит у покупців був зосереджений в діапазоні 35-50 кв.м, частка таких запитів до порталу становить 41% від загальної кількості. 22% цікавляться квартирами 50-80 кв.м. Відсоток запитів на квартири площею до 35 кв.м становив 21%.

Як повідомляв УНН, поки три чверті угод на ринку житлової нерухомості припадає на первинку. Цьому сприяють не тільки нові комунікації, енергозберігаючі технології, вартість, а й фінансові інструменти, які зараз пропонують забудовники. Інвестори все активніше користуються такими фінансовими інструментами, як розстрочка від забудовника або іпотека, адже це дає можливість придбати житло вже сьогодні, не маючи повної суми, або купити квартиру більшої площі.

В інтересах інвесторів забудовники розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір програми з різними банками. Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - об'ємом від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють в сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи тільки надійних.

Українські Національні Новини

Економіка