ukenru
zhinki-za-kordonom-na-karantini-pochali-zbilshuvati-grudi-plastichniy-khirurg-rozpoviv-chi-buv-bum-v-ukrayini

Жінки за кордоном на карантині почали збільшувати груди: пластичний хірург розповів, чи був бум в Україні

 • 37610 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Пандемія коронавірусу мінімально вплинула на попит на маммопластику (операція з корекції грудей) серед українських жінок. Попри це, кількість фахівців у пластичній хірургії в Україні зростає з кожним роком, а охочих зробити операцію, переважно зі збільшення і підтяжки грудей, не меншає. Про це в коментарі УНН розповів пластичний хірург вищої категорії Євген Гришин.

Цитата:

"На карантині, під час першої хвилі кількість операцій зменшилася. Але мені здається, що зараз воно вирівнялося, єдине, що питання пересування людей все одно перебуває в обмежених рамках, і багато пацієнтів не можуть приїхати... Особисто за себе не можу сказати, що у мене стало менше операцій з маммопластики", - розповів хірург.

Деталі

Гришин розповів, що для корекції грудей жінки приїжджають в Україну з-за кордону. Імовірно, єдиною причиною для незначного зниження попиту є закриття кордонів з деякими країнами, включаючи Європейський Союз. Фахівець відзначає, що якби в світі не почалася епідемія коронавірусу, операцій було б більше. При цьому самоізоляція і карантин в Україні жодним чином не позначилися на бажанні пацієнток зробити корекцію грудей.

Хірург також вважає, що порівнювати статистику щодо попиту з попередніми роками нераціонально, оскільки щорічно в сфері пластичної хірургії кількість фахівців збільшується, що означає зниження кількості пацієнток на кожного хірурга.

Цитата:

"Сфери ринопластики (операція зі зміни форми і розмірів носа - ред.), маммопластики і блефаропластики (операція зі зміни форми повік, розрізу очей - ред.) користуються попитом, і не змінюються кілька років. Але з кожним роком стає більше хірургів і більше клінік, відповідно, кількість пацієнток на кожного хірурга зменшується. Тому порівнювати статистику за цей рік і за попередній - нераціонально, і не зовсім правильно", - зазначив фахівець.

Серед бажаних операцій попитом переважно користується підтяжка і збільшення грудей, у той час як з бажанням зменшити груди приходять пацієнтки з об'ємами, непропорційними і неприродними для їхнього тіла.

Довідка

Попит на маммопластику був і в інших країнах за період з початку пандемії коронавірусу. Згідно зі статистикою, щорічно у всьому світі проводиться 1,5 мільйона операцій зі збільшення грудей, як правило, в естетичних або реконструктивних цілях.

Наприклад в Ізраїлі, як повідомляють місцеві ЗМІ, у 2020 році близько 78 тисяч ізраїльтян перенесли пластичну операцію. Найпопулярніша операція минулого року - збільшення грудей, її зробили близько 10 тисяч жінок.

У Сполучених Штатах, за повідомленнями, операція зі збільшення грудей була визнана найбільш часто виконуваною косметичною процедурою в 2019 році: було проведено 299 715 операцій, а ось після початку пандемії COVID-19 кількість операцій зі збільшення грудей знизилася до 193 073 тисяч за підсумками 2020 року.

Українські Національні Новини

Суспільство