ukenru
za-tizhden-v-ukrayini-zafiksovano-blizko-44-tis-kiberatak

За тиждень в Україні зафіксовано близько 44 тис. кібератак

 • 10182 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. З 27 січня по 2 лютого система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 6 DDoS-атак та 43,6 тис. різних видів атак. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Цитата

“Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 43 671 різних видів атак, що на 9% менше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість - це мережеві атаки прикладного рівня (97%). Також зафіксовано і заблоковано 6 DDoS-атак”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 3,1 млн підозрілих подій, що на 31% менше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб викрадення інформації (29%), спроб отримання прав адміністратора (29%), мережевого сканування (22%) та підозрілого виконувального коду (8%).

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 705 кіберінцидентів, що на 9% більше, ніж попереднього тижня.

“Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (90%) та фішингу (9%)”, - вказано у повідомленні.

Доповнення

Голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що в Україні минулого року було зареєстровано понад 5 тис. кіберзлочинів, в яких вдалося оперативно затримати 106 фігурантів кримінальних проваджень.

Зокрема, на ЦВК за рік було здійснено понад 1,8 млн кібератак.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП