ukenru
vsesvitnya-prodovolcha-programa-oon-41-milyon-lyudey-v-sviti-znakhoditsya-na-mezhi-golodu

ООН: 41 мільйон людей в світі знаходиться на межі голоду

 • 15491 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Близько 41 мільйона людей у всьому світі знаходяться в безпосередній небезпеці голоду, попередила у вівторок Всесвітня продовольча програма (ВПП) Організації Об'єднаних Націй, заявивши, що зростання цін на основні продукти харчування погіршує існуючий тиск на продовольчу безпеку. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами виконавчого директора ВПП Девід Бізлі, ще півмільйона людей вже живуть в умовах голоду.

"Тепер у нас є чотири країни, в яких існують голодні умови. Тим часом 41 мільйону людей голод буквально стукає в двері", - повідомив він.

ВПП, яка повністю фінансується за рахунок добровільних пожертвувань, заявила, що їй необхідно негайно зібрати 6 мільярдів доларів, щоб охопити групи ризику в 43 країнах.

"Нам потрібне фінансування, і воно нам потрібно зараз", - сказав Бізлі.

Після зниження протягом декількох десятиліть, з 2016 року масштаби голоду в світі збільшуються, що обумовлено конфліктами і зміною клімату.

За даними ВПП, в 2019 році 27 мільйонів людей перебували на межі голоду, але з 2020 року до цього додалася пандемія COVID-19.

Світові ціни на продукти харчування зросли в травні до найвищого рівня за десятиліття, як показують дані ООН, при цьому такі основні продукти, як зернові, олійні, молочні продукти, м'ясо і цукор, в сукупності піднялися на 40% в порівнянні з рівнем минулого року.

Зниження курсу валюти в таких країнах, як Ліван, Нігерія, Судан, Венесуела та Зімбабве, посилює цей тиск і призводить до ще більшого зростання цін, що посилює відсутність продовольчої безпеки.

Цього року голодні умови спостерігаються в Ефіопії, Мадагаскарі, Південному Судані та Ємені, а також в деяких районах Нігерії і Буркіна-Фасо.

ВПП ООН, яка була удостоєна Нобелівської премії миру в минулому році, повідомляє, що близько 9% населення світу, що становить майже 690 мільйонів людей, щоночі лягають спати голодними.

Українські Національні Новини

Новини Світу