ukenru
vlada-kiyeva-khoche-vstanoviti-komunalnu-monopoliyu-na-shkilni-obidi

Влада Києва хоче встановити комунальну монополію на шкільні обіди

 • 15110 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди, передає УНН з посиланням на відповідний документ.

Так, депутати запропонували сконцентрувати всі повноваження щодо шкільних обідів в руках районних комунальних некомерційних підприємств. Здійснити організаційно-правові заходи для забезпечення харчування в закладах загальної середньої освіти відповідними КП і зареєструвати їх як комунальні некомерційні підприємства - їдальні повинні будуть районні в місті Києві державні адміністрації, до 1 липня 2019 року.

Більш того, влада міста запропонувалв впровадити в київських школах нові вимоги щодо якості харчування. Передбачається, що дані вимоги розроблятиме Департамент освіти і науки КМДА спільно з ГУ Держпродспоживслужби. Нові вимоги щодо якості харчування повинні бути впроваджені в Києві не пізніше 1 вересня 2019 року, говориться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох містах провели 120 обшуків через шкільне харчування

Також, згідно з документом, організація харчування повинна здійснюватися за територіальним принципом, так як майже в кожному районі столиці є спеціалізоване КП, яке займається організацією харчування в навчальних закладах.

Крім того, прописаний пункт про необхідність відповідності санітарно-гігієнічних умов в їдальнях вимогам системи НАССР.

"Їдальні повинні забезпечувати відповідні санітарно-гігієнічні умови та належну практику виробництва в рамках системи НАССР та/або інших систем управління безпечністю харчових продуктів", - йдеться в документі.

У разі затвердження даного проекту рішення депутатами міськради, воно повинно буде вступити в дію з 1 липня 2019 року.

Як раніше писав УНН, депутат Сергій Тригубенко зажадав від КМУ посилити тендерні вимоги до постачальників продуктів харчування в школи і дитячі сади.

Крім того, в кінці минулого року Держпродспоживслужба в м.Києві повідомляла, що планує провести повторні перевірки і прийняти рішення про припинення харчування в окремих школах Києва через численні порушення.

Українські Національні Новини

Київ