viyskovi-na-peredoviy-zabezpecheni-zimovoyu-formoyu-na-100-minoboroni

Військові на передовій забезпечені зимовою формою на 100% - Міноборони

 • 204373 переглядiв

Цитата

«Першочергова потреба, а це насамперед ті люди, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій, вони забезпечені практично на 100%, але поставки йдуть кожного дня – це досить великі обсяги, й ми зараз ведемо роботу практично «з коліс». Усе, що надходить до логістичних складів ЗСУ, практично відразу направляється командуванням на забезпечення частин. Засобами захисту (шоломи, балістичні бронежилети) зараз ми забезпечили Збройні сили повністю, увесь особовий склад, ми вже навіть створили досить великі запаси. Сьогодні ми вже перейшли до утворення стратегічних запасів», - розповів заступник міністра.

Деталі

Перехід на зимову форму відбувається 15 жовтня.

«Так завжди було, що перехід на зимову форму одягу здійснюється саме 15 жовтня. Проте, ми почали готувати процес забезпечення зимовою формою одягу заздалегідь, ще влітку. У червні, наскільки нам дозволяли наші фінансові спроможності, уклали низку договорів на дефіцитні позиції, по яких були побоювання щодо достатньої кількості, якщо вони знадобляться терміново. Потихеньку ми везли, а коли нас «давили» обсяги саме під зимовий період – ми нарощували обсяги відповідно до запиту та потреб ЗСУ, які також від початку і до сьогодні наростали через зростання кількості військовослужбовців. Основне завдання було: вчасно відповідати на цей виклик. Ми укладали договори, додавали, додавали, додавали, згодом вийшли вже на ритмічні поставки досить великих обсягів», - пояснив Шаповалов.

Він також додав, що російська сторона намагається закуповувати якісь позиції з матеріально-технічного забезпечення за кордоном, а коли їм це не вдається, адже країни їм не продають, то намагаються спровокувати ріст цін на сировину.

Більше читайте в інтерв’ю "Заступник міністра оборони: змушені відмовляти деяким виробникам через недотримання високих стандартів якості"

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Вінниччині чутно вибухи: офіційного підтвердження немає

     • 92507 переглядiв

    На Хмельниччині пролунали вибухи – ОВА

     • 115277 переглядiв

    Кривий Ріг під високою загрозою ракетної атаки – голова ВА

     • 219272 переглядiв