ukenru
virishiti-vsi-problemi-mizh-rf-i-ssha-nikoli-ne-vdastsya-s-lavrov

Вирішити всі проблеми між РФ і США ніколи не вдасться - С.Лавров

 • 12212 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Глава МЗС РФ Сергій Лавров після першої зустрічі з новим держсекретарем США Рексом Тіллерсоном заявив, що хоча вирішити всіх проблем у відносинах між Москвою і Вашингтоном і не вдалося, проте сторони домовилися рухатися вперед у тих сферах, де інтереси держав збігаються, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

"Зрозуміло, що ми не могли вирішити всіх проблем. Я думаю, що їх ніколи не вирішити у відносинах між двома такими великими державами, як Росія і Сполучені Штати, але у нас є розуміння, що там, де інтереси не збігаються, а таких сфер чимало, ми повинні рухатися вперед", — сказав журналістам міністр, додавши, що російська сторона не виключає в майбутньому можливість зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США назвав умову військової співпраці з РФ щодо Сирії

Зустріч була закритою, її теми і результати відомі лише в загальних рисах: говорили про врегулювання сирійської кризи та ситуацію в Україні, Афганістані і співпрацю за цими напрямками.

Загалом, С.Лавров і Р.Тіллерсон назвали переговори конструктивними.

"США розглянуть можливість (взаємодії) з Росією, коли ми зможемо знайти практичного співробітництва, які принесуть користь американському народу", — сказав Р.Тіллерсон.

Глава американського зовнішньополітичного відомства додав, що США будуть "виходити з власних інтересів, цінностей Америки і її союзників".

У деякому роді відповіддю за заяви про "американські інтереси" стала акція екологічної організації Greenpeace, активісти якої зуміли підпливти по річці Рейн до будівлі, де проводилися консультації, і протягом декількох годин утримувати розгорнуту на судні багатометрову розтяжку Planet Earth First ("Планета Земля насамперед") — перефразоване передвиборне гасло "Америка насамперед" президента США Д.Трампа.

За підсумками зустрічі німецькі ЗМІ відзначили як "сигнал холодності" той факт, що С.Лавров і Р.Тіллерсон не обмінялися рукостисканням перед телекамерами, а також звернули увагу на коротке привітання держсекретаря на адресу російського колеги, які деякі інформаційні агентства визнали "обірваними" через те, що представників преси попросили залишити приміщення, де проходили переговори, практично на півслові Р.Тіллерсона.

Українські Національні Новини

Політика