ukenru
v-ukrayinskikh-zernoskhovischakh-viyavleno-klischi-i-boroshnyani-khruschaki

В українських зерносховищах виявлено кліщі і борошняні хрущаки

 • 6854 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. На сьогодні фахівці Держпрожспоживслужби України проводять обстеження зерна у зерносховищах як приватної, так і державної форм власності, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

Так, за даними прес-служби відомства, у продовольчому зерні шкідників не виявлено.

Натомість, в окремих партіях фуражного зерна виявлено комірних шкідників, а саме у Чернівецькій області ячмінь засмічений борошняними хрущаками, у Волинській області зерно ярих пшениці та ячменю слабо заселене кліщами.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Заборонені до ввезення в інших країнах хвороби зерна в Україні не є карантинними

"Це вимагає його знезараження через використання дозволених препарататів для боротьби зі шкідниками запасів", - повідомили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, за словами президента Асоціації фермерів і приватних землевласників України Івана Томича, АЧС може поставити хрест на українському експорті зерна.

Також нагадаємо, за словами С.Тригубенка, профільні відомства лишили фермерів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС.

“Ринок вже рік б’є на сполох. Вимагають одного — посилення контролю! Для цього Держпродспоживслужба, щонайменше, повинна почати виконувати свої прямі обов’язки.

Я не можу зрозуміти, як таке можливо у 21 столітті: економіка, експортний потенціал цілої країни нищаться бездіяльністю і нікому до цього немає діла... Усі профільні відомства та міністерства відмовчуються, лишаючи і фермерів, і бізнес, і споживачів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС”, — зазначив він.

Також за словами політика, допущена з вини контролерів катастрофічна ситуація поширення АЧС просто вбила цю сферу.

Українські Національні Новини

Економіка