ukenru
v-rnbo-poyasnili-chomu-v-ukrayini-vinik-defitsit-palnogo

В РНБО пояснили, чому в Україні виник дефіцит пального

 • 252501 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону пояснив, чому в Україні відбувся дефіцит пального, передає УНН.

Цитата

"Ті компанії, які займаються постачанням, на жаль, не розраховували на патріотизм нашого населення, яке почало дуже швидко повертатися до своїх домівок. Перед 1 травня та Великоднем була велика кількість людей, які почали повертатися, попри прохання поки не їхати", – зазначив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит пального: чи виявився енергетичний сектор України неготовим до війни і хто може врятувати ситуацію.

Він закликав українців не забувати про те, що у нас триває війна. І такі ситуації можуть траплятися. Данілов вважає, що найближчим часом все владнається і на АЗС буде необхідна кількість пального, а згодом відбудують і всі зруйновані російськими окупантами АЗС на звільнених територіях.

Нагадаємо

28 квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину та на більшості заправок відсутнє дизельне пальне.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесені на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Очікується, що протягом тижня ситуація на ринку покращиться.

Українські Національні Новини

Суспільство