ukenru
v-kremli-zayavili-scho-dialog-iz-ssha-schodo-bezpeki-mozhe-obmezhitisya-odniyeyu-zustrichchyu

В Кремлі заявили, що діалог із США щодо безпеки може обмежитися однією зустріччю

 • 17659 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН.сМосква не виключає, що діалог з США в Женеві щодо гарантій безпеки може обмежитися однією зустріччю. Як повідомляють російські ЗМІ про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передає УНН.

Деталі

На питання, чи можуть переговори щодо гарантій безпеки обмежитися однією зустріччю, якщо США не виявлять інтерес до готовності обговорювати заклопотаності Москви, Рябков сказав: "Я нічого не можу виключати, це цілком можливий сценарій, і в американців, особливо у їх групи підтримки в особі інших НАТОвських країн, не повинно бути ніяких ілюзій з цього приводу".

Доповнення

Рябков повідомляв, що Росія розчарована сигналами з США і Брюсселя, що прозвучали напередодні зустрічі в Женеві щодо гарантій безпеки.

Попередні переговори Росії і США з питань безпеки стартують вже сьогодні, 9 січня.

Основна частина переговорів РФ і США щодо України і контролю над озброєннями пройде в Женеві 10 січня.

Контекст

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс отримав останні "пропозиції" Росії, і такий діалог повинен проходити в консультації з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в телефонній розмові з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим заявив, що США готові вести переговори з Кремлем як безпосередньо, так і через Раду НАТО-Росія і по лінії ОБСЄ. Але Москва повинна зняти занепокоєння Заходу щодо нарощування її військового потенціалу на кордоні з Україною.

У Держдепартаменті США відзначили, що Сполучені Штати планують почати переговори з Росією щодо гарантій європейської безпеки в січні, щоб знизити напруженість навколо України, викликану розміщенням російських військових на її кордоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу