ukenru
u-shotlandiyi-lyudski-ostanki-zbirali-na-zanedbanikh-skladakh

У Шотландії людські останки зберігали на занедбаних складах

 • 8442 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Найбільший шотландський утилізатор відходів Healthcare Environmental Services (HES) замішаний в скандалі. Спецкомпанію спіймали на недбалому поводженні з медичними відходами, в тому числі - людськими останками. Про це пише The Guardian, передає УНН.

HES знаходиться на межі закриття. Справа в тому, що фірма зобов'язалася утилізувати медвідходи місцевих лікарень. Але замість цього - складувати їх, у різних точках країни. Через "брак сміттєспалювального заводу", пояснили в HES.

У зв'язку з цим, Національна служба охорони здоров'я Великої Британії (NHS) наказала шотландським лікарням розірвати близько 17 контрактів з спецкомпаніей. Невиконану HES роботу доручили іншому утилізатора - компанії "Mitie".

Сьогодні конфлікт не вичерпаний. Він перейшов у судову площину. Ініціатором позову стало Агентство з охорони навколишнього середовища.

Відзначимо, на українському ринку медвідходів - схожа ситуація. Вітчизняні лікарні часто співпрацюють з фірмами-посередниками, які не мають ліцензії на знешкодження медичних відходів. У підсумку - клінічні відходи опиняються на смітниках.

Псевдоутілізатори з'явилися на українському ринку під час дії мораторію на перевірки бізнесу. Дозвіл на перевірки в цій сфері Мінприроди отримало лише з 2018 року і відразу початок масштабний аудит. За рік міністерство перевірило 130 спецкомпаній, 59 з яких вже позбавило ліцензій.

Українські Національні Новини

Новини Світу