ukenru
u-prezidenta-nazvali-tsifri-primusovogo-prizovu-rf-v-okupovanomu-krimu

У Президента назвали цифри примусового призову РФ в окупованому Криму

 • 19529 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У Криму жертвами примусового призову стало близько 19 тисяч осіб. Про це в коментарі УНН у середу заявив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич.

"Цим займається кілька фахових неурядових українських експертних організацій, ці факти документуються і надсилаються регулярно у вигляді повідомлень до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. До речі, вже скоро, в грудні-листопаді Офіс кожного року публікує звіт про діяльність попереднього розслідування. І в минулорічному звіті за 2018 рік там було чітко, що можливим воєнним злочином Росії в Криму є примусовий призов. Цифра там - майже 19 тисяч. І це - наймасовіший і постійний воєнний злочин, що вчиняється кілька разів на рік", - сказав Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примушував кримчан служити в армії РФ: “воєнкому Ялти” повідомлено підозру

Він заявив, що представництво документує всі ці факти, робить заяви щодо неправомірності таких дій і передає правоохоронцям.

"Ви знаєте, нещодавно новий керівник СБУ по Криму був призначений. Тож, сподіваємось, ми у взаємодії з ними це все документуватимемо", - додав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, цієї весни в російську армію призвали понад 3 тис. кримчан.

Українські Національні Новини

Політика