ukenru
u-polschi-zrosla-kilkist-kiberatak-na-tli-viyni-rf-proti-ukrayini

У Польщі зросла кількість кібератак на тлі війни рф проти України

 • 59915 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У Польщі зросла кількість кібернападів, перша фаза розпочалася ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну, з 15 січня, повідомляють експерти. Серйозного впливу ні проти України, ні проти Польщі поки не зафіксували, інформує УНН, посилаючись на Euractiv.

Деталі

За словами експертів, 15 січня кілька урядових мереж вразила атака дефейсу. Того ж дня, як зазначається, до деяких державних мереж України було впроваджено шкідливе програмне забезпечення, яке використовується для стирання даних. Повідомляють, шо подібних випадків таких атак було більше, що свідчить — російсько-українська війна не вільна від зловмисної діяльності у кіберпросторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС звинуватив росію у масштабній кібератаці на супутникові мережі України 24 лютого

Згідно з періодичними звітами бізнес-консалтингової фірми Accenture, “жителі України, білорусі та росії зазнали перебоїв у роботі основних бізнес- та державних послуг, включаючи електроенергію, транспортні та платіжні послуги, і, ймовірно, виникнуть додаткові збої”.

Країни НАТО також можуть очікувати збільшення кількості кібератак, спрямованих на “розмивання народних настроїв і політичної волі, пов’язаної з підтримкою України”, і можуть бути спрямовані на державні органи або критично важливу інфраструктуру країн-союзників, йдеться у звіті.

Країни, які ввели санкції проти росії, зокрема Польща, відчувають посилення хвилі DDoS-атак, додається у звіті. Експерти пояснюють, що не завжди можна довести зв’язок цих нападів з війною в Україні.

Хоча польські експерти сумніваються, що країні загрожує паралізація через серйозні атаки на критичну кіберінфраструктуру, вони рекомендують громадянам підготуватися до короткочасних збоїв у роботі ключових служб.

Нагадаємо

Міжнародна коаліція зобов’язалася ефективно протидіяти злочинам рф у глобальному кіберпросторі.

Українські Національні Новини

Новини Світу