u-nimetskomu-uryadi-sperechayutsya-pro-nabir-nepovnolitnikh-u-bundesver

У німецькому уряді сперечаються про набір неповнолітніх у Бундесвер

 • 675152 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Торік у Бундесвер за згодою законних опікунів було призвано 1 773 неповнолітніх віком до 18 років, з них 327 осіб – це дівчата. Майже кожен десятий із 18 776 новобранців ще не досяг повноліття. Про це пише BILD, передає УНН.

Деталі

Згідно з німецькими законами, у 17 років можна піти на службу в армію лише за умови, що кандидат має закінчити шкільну освіту (дев'ять або десять років залежно від федеральної землі). Крім того, неповнолітній має пройти спеціальні відбіркові співбесіди.

При цьому 17-річним юнакам та дівчатам заборонено самостійно використовувати зброю, тому вони, наприклад, не можуть нести вартову службу.

Деякі країни НАТО — такі, як Бельгія, Франція, Канада, Велика Британія та США — також набирають до своїх лав неповнолітніх. Однак ця практика у Німеччині викликала запеклі суперечки в уряді.

"Якби це залежало тільки від нас, Бундесвер більше не набирав би неповнолітніх для служби. Це було б послідовним рішенням на тлі наших зобов'язань щодо захисту дітей", — заявила BILD представник "Зелених" Сара Нанні.

У ВДП ("Вільній демократичній партії Німеччини") дотримуються іншої думки. 17-річні громадяни повинні мати можливість проходити службу у Бундесвері, наполягає представник партії Нільс Грюндер.

"Ми не повинні ставити додаткові перешкоди на шляху кар'єрних устремлінь молодих людей", - сказав він в інтерв'ю BILD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині на тлі війни в Україні спостерігається різке зростання відмовників від військової служби

Додамо

До 2011 року німецькі чоловіки віком від 18 до 27 років були зобов'язані або служити в національних збройних силах, Бундесвері, або проходити альтернативну службу протягом обмеженого періоду часу в цивільних областях, таких як управління надзвичайними ситуаціями або медична допомога.

Загальну військову службу було скасовано у 2011 році з метою професіоналізації військ та скорочення чисельності Бундесверу. Наразі німецька армія складається лише з кадрових солдатів та військовослужбовців за довгостроковим контрактом.

За останні два десятиліття Бундесвер скоротився з більш ніж 317 000 солдатів до більш ніж 183 000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    До Італії за вихідні прибуло понад 1000 мігрантів на човнах

     • 795581 переглядiв

    Херсонщина на місяць скасує “сухий закон”

     • 714170 переглядiв

    Виявлення походження Covid-19 є моральним обов'язком - ВООЗ

     • 359080 переглядiв