ukenru
u-nimechchini-zafiksovano-naybilshiy-spad-virobnitstva-za-pislyavoyenniy-period

У Німеччині зафіксовано найбільший спад виробництва за післявоєнний період

 • 11812 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У квітні поточного року в німецькій промисловості зафіксовано максимальний спад з часів Другої світової війни. У порівнянні з березнем виробництво в реальному секторі в квітні скоротилося на 17,9%, повідомило в понеділок, 8 червня, Федеральне статистичне відомство, передає УНН з посиланням на DW.

У порівнянні з квітнем минулого року промислове виробництво скоротилося на 25,3 відсотка.

Таке падіння пов'язують з обмежувальними заходами, запровадженими в країні в кінці березня для боротьби з епідемією коронавірусу. Також свою роль зіграла зупинка конвеєрів на кілька тижнів в більшості автомобільних концернів, внаслідок чого падіння виробництва в автомобільній галузі в квітні досягло 74,6 відсотка. Виробництво промислових напівфабрикатів впало на 13,8 відсотка, споживчих товарів - на 8,7 відсотка, промислового обладнання - на 35,3 відсотка. Найменше постраждала будівельна галузь (-4,1 відсотка).

У галузях промисловості, орієнтованих на експорт, в квітні замовлення скоротилися на 25,3 відсотка в порівнянні з березнем. Компанії очікують, що в найближчі три місяці скорочення виробництва буде тривати, проте меншими темпами. Відповідний барометр Мюнхенського Інституту економічних досліджень ifo в травні змінився з -51 до -21,4 бала. Як зауважив експерт ifo Клаус Вольрабе, це найбільше зростання показника з моменту возз'єднання Німеччини, але він є лише індикатором різкого сповільнення рецесії.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу і карантинні заходи, запроваджені для її стримування, стали різким і масштабним, стали справжнім шоком для світової економіки, зануривши її в глибоку рецесію. Згідно з прогнозом Світового банку, глобальний ВВП скоротиться на 5,2 відсотка в 2020 році, що є найбільшим спадом з часів Другої світової війни.

Глибше світова економіка падала лише під час великої депресії 1930-х років і у періоди після Першої і Другої світових війн, коли економіки багатьох охоплених війною країн були спустошені.

Українські Національні Новини

Економіка