ukenru
u-minsotspolitiki-poyasnili-yak-vidbuvatimetsya-verifikatsiya-subsidiantiv

У Мінсоцполітики пояснили, як відбуватиметься верифікація субсидіантів

 • 15474 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міністерство соціальної політики не запроваджує додаткових перевірок правомірності надання субсидій, втім у будь-якому разі звертається за даними щодо доходів громадян до Пенсійного фонду і фіскальної служби. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Людина (претендент на одержання субсидії - ред.) у нас на сьогоднішній день в загальному випадку подає заяву і декларацію - всю решту інформації збирає орган соціального захисту населення. Нічого нового на сьогоднішній день не запроваджується, але ця перевірка на сьогоднішній день здійснюється по тих параметрах і характеристиках, які передбачені відповідною постановою КМУ, яка регламентує порядок надання житлової субсидії... Додаткових якихось перевірок, що хтось когось буде ходити і перевіряти - це абсолютно не відповідає дійсності", - зазначив Музиченко.

За його словами, саме орган соцзахисту здійснює перевірку розміру доходів, перелік послуг ЖКХ, складу домогосподарства.

При цьому він додав, що при визначені субсидії на підставі доходів, відповідно перевіряються доходи. Підставою для відмови у субсидії, зокрема, є наявність автомобіля молодше 5 років, тому також перевіряється цей показник.

Крім того, як пояснив заступник міністра, непоодинокими є випадки, коли чоловік і дружина, маючи у власності дві квартири, оформлюють субсидію на кожну з них і, фактично проживаючи за однією адресою, здають в оренду другу жилплощу, що також потребує втручання з боку органів соцзахисту населення.

"Можливість отримувати дві чи більше субсидії (на одне домогосподарство - ред.) на сьогоднішній день фактично ліквідована. З іншого боку, ми посилили перевірку інформації про доходи і з Пенсійного фонду, і з фіскальної служби. Тобто в кожному випадку, коли визначається право і розраховується розмір субсидій, у кожному випадку відбувається обмін інформацією і з Пенсійним фондом, і з фіскальною службою", - завірив чиновник.

Нагадаємо, 17 жовтня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому проект закону №1231 про верифікацію та моніторинг державних виплат.

Українські Національні Новини

Політика