ukenru
u-merezhi-povidomili-pro-zatrimannya-migrantiv-z-bilorusi-u-chornobilskiy-zoni-derzhprikordonsluzhba-nazvala-tse-feykom

У мережі повідомили про затримання мігрантів з Білорусі у Чорнобильській зоні: Держприкордонслужба назвала це фейком

 • 22382 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. У мережі повідомили, що у Чорнобильській зоні відчуження правоохоронці нібито затримали групу нелегальних мігрантів із Пакистану та Афганістану, які прибули з території Білорусі. У коментарі УНН помічник голови Держприкордонслужби України — прес-секретар Андрій Демченко спростував цю інформацію.

Що сталося

Зокрема, у соцмережах з'явилося відео, на якому нібито мігрантів, які прибули з Білорусі, затримали поблизу села Денисовичі, яке розташоване у зоні відчуження. 

УНН уточнив інформацію у Державній прикордонній службі України. Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби України — речник Андрій Демченко, інформація про затримання нелегальих мігрантів з Білорусі в зоні відчуження не відповідає дійсності.

Цитата:

“Інформація про мігрантів у зоні відчуження фейкова. Нелегальних мігрантів там немає і нікого не затримували”, - повідомив Демченко.

Деталі

Він також додав, що на українському кордоні до сьогодні не було зафіксовано спроб незаконного перетину кордону мігрантами з Білорусі.

Поліція Київщини також спростовує інформацію щодо перетину державного кордону нелегальними мігрантами. "Під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські Вишгородщини виявили публікацію про те, що у зоні відчуження затримали групу нелегальних мігрантів, які перетнули кордон з території Білорусі. Дана інформація не відповідає дійсності. Жодних затримань мігрантів, які потрапили до Чорнобильської зони, не було", - вказали у ГУНП в області.

Додамо

Раніше прессекретар ДПСУ у коментарі УНН повідомив, що резервні сили правоохоронців вже перебувають фактично в кожній області України, яка межує з Білоруссю.

Однак при цьому він зазначив, що говорити про те, що ситуація має тенденцію до локалізації, на сьогодні ще зарано.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Суспільство