ukenru
u-kiyevi-vidkriyut-virtualniy-pamyatnik-tvortsevi-bitkoina

У Києві відкриють віртуальний пам'ятник творцеві біткоіна

 • 10105 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Український проект Satoshi Nakamoto Republic розробив віртуальний пам'ятник анонімному творцеві біткоіна Сатоші Накамото. "Монумент" буде встановлений на місці колишнього пам'ятника Леніну в Києві. Урочисте відкриття відбудеться 29 вересня о 13:00, передає УНН з посиланням на Anycoin.news.

"Цей день стане значущим в історії, початком нової ери віртуалізації сучасних міст. Вас чекають конкурси, подарунки, фудкорт", - повідомляють організатори.

Побачити інсталяцію можна буде за допомогою мобільного додатку в доповненій реальності.

Віртуальний пам'ятник в Києві стане першим в рамках реалізації глобального проекту створення Міст доповненої реальності під егідою Satoshi Nakamoto Republic.

Кошти на установку віртуального монумента в столиці України перерахував ініціатор проекту Олександр Сорока.

"До кінця 2018 року ще два віртуальних образи Сатоші Накамото з'являться в США. До ініціативи долучилася компанія Younk, перша в світі музична блокчейн-платформа. Співзасновники компанії Павло Єлізаров та Андрій Даховський стали засновниками віртуальних пам'ятників в Лос-Анджелесі та Маямі", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що для участі в церемонії відкриття в Києві слід використовувати пароль: "Нікому не кажи, хто він!".

Локація презентації: перетин бульвару Тараса Шевченка і вул.Хрещатик, перед Бессарабською площею.

Як писав УНН, Україна поки не визначилася в питанні регулювання ринку криптовалюти з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного із законопроектів про криптовалюту є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (в минулому році його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, щоправда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну. Цей вчинок колеги радикала з партії назвали як мінімум "неетичним".

Українські Національні Новини

Суспільство