ukenru
u-derzhprodspozhivsluzhbi-nazvali-svoyu-versiyu-tragediyi-u-cherkasakh

У Держпродспоживслужбі назвали свою версію трагедії у Черкасах

 • 14092 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. У столичній Дерджпродспоживслужбі основною причиною отруєння дітей у Черкасах та у Дніпропетровській області називають незапланований ремонт із використанням неякісних будівельних матеріалів. Про це сказав на прес-конференції керівник столичної Дерджпродспоживслужби Олег Рубан, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

"Випадки у Черкасах та на Дніпропетровщині не пов'язані. Те, що сталось, я пов'язую, насамперед із проведенням будь-яких ремонтних робіт. Тому ще це топ-версія у всіх випадках, коли реєструються такі отруєння. Ця версія також розглядається правоохоронними органами (щодо випадку у Черкасах - ред.)", - зауважив Рубан.

Також, як повідомив керівник столичної Дерджпродспоживслужби журналістам після прес-конференції, є інша версія, щодо застосування біологічної зброї, але такі випадки не реєструвались в Україні протягом останніх 10 років.

Рубан також уточнив, що у Києві найчастіше реєструються випадки отруєння після ремонтів.

"У місті Києві вже більше трьох років налагоджена практика, пов'язана із проведенням ремонту у гімназії "Київська Русь", де була недоброякісна укладка лінолеуму, з порушення технологічних процесів, в результаті чого було виявлено перевищення формальдегідів, фенолі у 5-20 разів. Після цього було прийнято рішення на рівні міського голови про проведення після будь-яких ремонтних робіт (у закладах освіти - ред.) обов'язкового лабораторного дослідження для допуску у дані приміщення дітей", - додав керівник столичної Дерджпродспоживслужби.

Нагадаємо, діти у черкаській школі не могли отруїтися азотом.

Як повідомляв УНН, головною версією отруєння дітей у школі в Черкасах наразі залишається локальне розпилення невідомої речовини. З цього приводу активно працюють правоохоронці.

Нагадаємо, 8 травня в місті Черкаси на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття 15 учнів школи (2-9 класи). Всього на лінійці перебувало 424 учні. Навчальний процес в школі призупинено.

Всього до лікарні потрапило 58 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство