ukenru
u-2050-rotsi-v-okeanakh-plastika-bude-bilshe-nizh-ribi-oon

ООН: у 2050 році в океанах пластика буде більше, ніж риби

 • 24066 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. В Організації об'єднаних націй заявили, що до 2050 року кількість пластику в світовому океані перевищить кількість риби, передає УНН.

Експерти порахували, що близько 80% відсотків усього сміття в світовому океані складається із пластику, який є джерелом накопичення стійких токсичних речовин.

"Якщо людство не відмовиться від одноразових пляшок, пакетів та стаканчиків, а також косметики з пластиковими мікрочастинками, то до 2050 року в світовому океані буде більше пластика, ніж риби", - йдеться в повідомленні.

Більш того, згідно з даними ООН, щорічно в світі збільшуються темпи виробництва пластмаси. До 2050 року виробництво пластика може вирости в 3-4 рази, інформують в ООН.

Варто також відзначити, що вже сьогодні приблизно одна третина від усього виробленого пластика використовується в якості пакувального матеріалу.

У зв'язку з цим ЮНЕП (програма ООН з охорони навколишнього середовища - ред.) запустила Всесвітню кампанію із боротьби з морським сміттям.

Нагадаємо, в Україні може з'явиться нова система збору використаної тари , в тому числі пластикових пляшок. Якщо законопроект про впровадження депозитної системи прийме ВР, в торгових точках країни з'являться фандомати. Це спеціальні автомати, які після прийому тари повертають частину грошей, сплачених при купівлі напою.

Таку систему збору тари використовують багато розвинених країн: Німеччина, Данія, Фінляндія, Естонія, Норвегія, Швеція та інші. Кращі результати показує Німеччина, де завдяки фандомати збирають від 80 до 98% всієї використаної тари.

Українські Національні Новини

Суспільство