ukenru
testi-na-antigen-sproschuyut-podorozhi-ta-povertayut-lyudey-do-normalnogo-ritmu-zhittya-shirobokov

Тести на антиген спрощують подорожі та повертають людей до нормального ритму життя – Широбоков

 • 14869 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Доктор медичних наук, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Володимир Широбоков вважає, що тести на антиген коронавірусу експрес та ІФА-методом якнайшвидше повернуть людей до звичного ритму життя. Про це повідомляє УНН.

Так, науковець вважає, що великим прогресом у протидії COVID-19 є відкриття кордонів все більшої кількості країн для туристів не лише за результатами негативного ПЛР-тесту, але й антигенного діагностикуму.

Цитата:

"Схвально, що Україна відкрила таким чином кордони для іноземців. Так і Туреччина, куди поїде, думаю, переважна більшість українців, теж днями заявила, що пускатиме за наявністю ПЛР або антигену. Тут можна порівняти та зробити висновок, що антиген на відміну від ПЛР-методу коштує значно дешевше і робиться швидше. Там же цілу добу треба чекати результатів ПЛР-тесту і, звісно, ціна для споживачів, мабуть, найважливіша", - зазначив Широбоков.

Деталі

Наразі при в’їзді й виїзді в Україні та інших країнах є можливість підтвердження відсутності COVID-19 за допомогою ПЛР-тесту або експрес-тест на антиген. Однак, на думку Широбокова, для масових заходів і концертів в Україні необхідно також використовувати вітчизняні ІФА-тести на антиген коронавірусу.

"Щодо масових заходів, то ми тут повинні частіше практикувати тестування, щоб українці швидше повернулася до звичного життя", - наголосив науковець.

 

Українські Національні Новини

Суспільство