ukenru
spetssluzhbi-ssha-i-velikoyi-britaniyi-zvinuvatili-gru-v-kiberatakakh-po-vsomu-svitu

Спецслужби США і Великої Британії звинуватили ГРУ в кібератаках по всьому світу

 • 16642 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Спецслужби США і Великої Британії звинуватили Головне розвідуправління Росії (ГРУ) в кібератаках на державні і приватні структури по всьому світу. Заява опублікована в спільній доповіді Вашингтона і Лондона, передає УНН.

Деталі

Зі звинуваченнями виступили американське Агентство національної безпеки, Федеральне бюро розслідувань і Агентство кібербезпеки і захисту інфраструктури спільно з Національним центром кібербезпеки Великої Британії.

"Агентство національної безпеки, Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США, ФБР і Національного центру Великої Британії з кібербезпеки сьогодні опублікували зведення даних з кібербезпеки, в якій викривають зловмисну кібердіяльність російської військової розвідки проти США і організацій по всьому світу, яка почалася з середини 2019 і, ймовірно, триває до цього дня", - йдеться в пресрелізі, опублікованому на сайті Агентства національної безпеки.

У документі зазначено, що хакери, пов'язані з ГРУ, здійснили понад сотні атак в 2019-му - 2020 роках. В основному вони були націлені на державні та військові структури, політичних консультантів і представників партій, енергетичні компанії, вищі навчальні заклади і медіакомпанії.

Американські та британські спецслужби підкреслили, що в основному атаки припадають на суб'єкти в США і Європі, хоча атаки мають глобальний характер охоплення.

Доповідь докладно описує методи дії хакерів і містить рекомендації, як убезпечити себе від спроб злому.

Доповнення

На адресу Росії неодноразово звучали звинувачення в кібератаках.

Зокрема, останнім часом в США пройшла хвиля кібератак з використанням програм-вимагачів. Хакери використовували шкідливі програми, шифрувальні дані в комп'ютерах, і вимагали викуп за розшифровку і за те, щоб не викласти отримані ними дані у відкритий доступ.

Найбільшою кібератакою став злом американської системи трубопроводів Colonial Pipeline. Через це компанії довелося зупинити роботу трубопроводу, який забезпечує 45% поставок палива на східному узбережжі США.

Агентство Bloomberg повідомило, що оператор трубопроводу заплатив хакерам близько 5 мільйонів доларів за ключ, який повинен був допомогти усунути наслідки нападу.

За різними даними, за атаками можуть стояти хакери з угруповань з "російським корінням" Nobelium або DarkSide.

Українські Національні Новини

Новини Світу