ukenru
rozrobleno-proekt-z-energoefektivnosti-do-2030-roku

Розроблено проект з енергоефективності до 2030 року

 • 10499 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Міністерство енергетики спільно з Держенергоефективності розробили проєкт розпорядження Кабінету міністрів України "Про Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року", про це повідомила пресслужба Міненерго, передає УНН.

Проектом акту передбачено цілу низку секторальних та міжсекторальних заходів з підвищення енергоефективності (співфінансування енергоощадних заходів у житловому секторі, розвиток енергосервісу, санація будівель органів влади, широке впровадження енергоменеджменту, сертифікація енергоефективності будівель, розвиток електротранспорту та інфраструктури зарядних станцій, підвищення ефективності систем теплопостачання тощо).

Проектом розпорядження передбачено:

- визначення національної цілі з енергоефективності на 2030 рік;

- схвалення Національного плану дій з енергоефективності на період до 2030 року;

- затвердження трирічного плану заходів з його реалізації у 2020-2022 роках.

До роботи над проєктом плану безпосередньо долучалися експерти Проекту EU4Energy Governance.

"Особливістю плану є необхідність підвищення енергоефективності не тільки в контексті кінцевого споживання енергії, але і на етапах виробництва та транспортування енергії", - повідомляють у пресслужбі Міненерго.

Прийняття плану дозволить запровадити європейські механізми скорочення енергоспоживання, сприяти економії видатків на оплату енергоносіїв, зменшенню обсягу шкідливих викидів у довкілля, посиленню конкурентоспроможності економіки, масштабуванню бізнесу в сфері будівництва та суміжних галузях, використанню більш сучасних технологічних рішень.

Українські Національні Новини

Політика