ukenru
rozkhvalena-putinim-yaderna-raketa-provalila-vsi-testi-rozvidka-ssha

Розхвалена Путіним ядерна ракета провалила всі тести - розвідка США

 • 20312 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. На початку цього року президент Росії Володимир Путін похвалився тим, що у його країни з'явилася нова ядерна ракета з необмеженим радіусом дії, але вона ще повинна пройти успішні тести. Про це з посиланням на джерела, знайомі зі звітом розвідки США щодо програми озброєнь, повідомляє CNBC, передає УНН.

За словами джерел, крилату ракету тестували чотири рази у період з листопада по лютий, але кожне з випробувань було провальним.

Як оцінили у США, найдовший випробувальний політ тривав всього більше двох хвилин, а ракета пролетіла близько 35 км, перш ніж над нею був втрачений контроль і вона розбилася. Найкоротший тест тривав чотири секунди, дальність польоту сягнула 8 км.

У зброї, яка перебуває в розробці з початку 2000-х років, як вважають, використовується бензиновий двигун для зльоту, а потім відбувається перемикання на ядерний двигун для польоту, пояснили джерела CNBC.

Випробування, ймовірно, показали, що ядерний двигун крилатої ракети не зміг запуститься, і тому вона не змогла досягти здатності необмеженого польоту, якою хвалився Путін.

Джерела повідомили, що наказ про проведення тестів віддали високопоставлені кремлівські чиновники, незважаючи на заперечення інженерів програми, які висловили занепокоєння з приводу того, що система все ще перебуває на "ранній стадії розвитку".

У тій же двогодинній промові, коли Путін розповів про ядерну ракету з необмеженим радіусом дії, він розхвалив і арсенал нової гіперзвукової зброї, яку він назвав "непереможною".

Тиждень тому виданню стало відомо, що гіперзвуковий планеруючий бойовий блок, зброя, від якої наразі США не може захиститися, буде готовий до бою до 2020 року.

Джерела заявили, що Росія успішно провела випробування зброї, яка може нести ядерну боєголовку, двічі у 2016 році. Третій тест, про який відомо, був проведений у жовтні 2017 року і був провальним - зброя розбилася за кілька секунд до удару по цілі.

Очікується, що росіяни проведуть четвертий тест влітку цього року.

Нагадаємо, під час звернення до федеральних зборів Путін заявив, що Росія, у відповідь на розвиток США системи протиракетної оборони, прийме на озброєння нові ядерні ракети.

Українські Національні Новини

Новини Світу