ukenru
rosiyani-vidstayut-vid-grafika-nastupu-na-donbasi-pentagon

Росіяни "відстають від графіка" наступу на Донбасі – Пентагон

 • 149695 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Російська кампанія із захоплення контролю над Донбасом на сході України просувається повільно та відстає від графіка, вважають у Пентагоні. Про це сказав журналістам представник оборонного відомства США, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Жорсткий опір українських військ та обережність після того, як росія не змогла захопити Київ, призвели до "повільного та нерівномірного прогресу" на Донбасі, заявив журналістам чиновник.

"Ми вважаємо, що, по суті, вони продовжують створювати умови для сталого, більш масштабного та тривалого наступу", - сказав чиновник.

За його словами, це включає "доктринальний" підхід, який полягає в нанесенні авіаударів, а потім артилерійських ударів по позиціях України, і тільки потім до спроби просунутися вперед на землі.

Але ці удари, за словами чиновника, не такі успішні, як розраховували росіяни, щоб відкинути назад українські сили, що призводить до повільних успіхів на землі.

Крім того, "вони ще трохи побоюються випереджати свої лінії постачання. Вони не хочуть повторювати помилок, які вони зробили в Києві", сказав чиновник.

Отже, за словами представника Пентагону, "ми справді вважаємо, що вони відстають від графіка та від того, чого вони намагалися досягти на Донбасі".

Пентагон вважає, що росіяни "принаймні кілька днів відстають від цього, що вони хотіли зробити".

Так, вважається, що росія намагається сформувати "кліщі", які можна зімкнути і оточити українські війська, що борються на передовий.

У своїх короткострокових цілях росіяни прагнуть захопити територію на схід від умовної лінії між Харковом та Донецьком, вважають аналітики.

За даними Пентагону, у росіян зараз 92 батальйонні тактичні групи на сході та півдні України, і ще більше – на російській стороні кордону.

Але ці БТГ не завжди повністю укомплектовані після значних невдач у перші тижні двомісячної війни, сказав чиновник.

США та європейські союзники перекидають в Україну важку артилерію, проте зазначається, що нова техніка все ще не бере участі в боях через необхідність навчати її використанню українські сили.

"Вони отримають більше американської артилерії та інструкторів для її використання в обороні. Так що це може стати своєрідною артилерійською битвою", - сказав чиновник.

Нагадаємо

Як писав УНН, незважаючи на постійні атаки окупантів — головний наступ на Донбасі ще попереду. На це вказує перегрупування у Маріуполі, посилення ракетного обстрілу по країні та природні фактори.

Українські Національні Новини

Політика