ukenru
pyat-puskiv-raketi-antares-z-ukrayinskim-stupenem-zaplanovano-do-kintsya-2018-roku

П’ять пусків ракети "Antares" з українським ступенем заплановано до кінця 2018 року

 • 11616 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. До кінця 2018 року в рамках програми співпраці з США планується здійснити п’ять пусків ракети-носія "Antares"на ракеті-носії "Antares", основна конструкція першого ступеня якої розробляється та виготовляється в Україні, передає УНН з посиланням на прес-службу ДКА.

"До кінця 2018 року в рамках програми планується здійснити п’ять пусків РН Antares, з 2019 по 2024 рік — ще шість.
В даний час Україна і США продовжують переговори про співпрацю в області ракетного двигунобудування", - йдеться у повідомленні.

У ДКА додали, що Україна співпрацює з США за проектом Antares з 2008 року. З 2013 року в рамках програми виконано шість з восьми передбачених контрактом з NASA до 2016 року пуски: два в 2013 році, три — в 2014 році, з них один невдалий, і один — в жовтні 2016 року.

Також зазначається, що вчора ДП "Південмаш" здійснив відвантаження в інтересах американської компанії Orbital ATK Inc. двох основних конструкцій першого ступеня ракети-носія середнього класу Antares в Миколаївський морський порт для відправки їх до місця старту.

Нагадаємо, що головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК, а основну конструкцію першого ступеня створюють вітчизняні державні підприємства космічної галузі КБ “Південне” ім. М.К. Янгеля та ВО “Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова” (Дніпро) в кооперації з підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “ЧЕЗАРА ”, “РАПІД” (Чернігів) та ін.

"Останні півтора року українські спеціалісти займалися модернізацією першого ступеню ракети-носія Antares, адаптуючи його до нового двигуна. Рішення про заміну російського двигуна було прийнято компанією Orbital АТК у 2014 році, після того як ракета-носій через проблеми із двигуном вибухнула у лічені секунд після старту. Наразі зміни у конструкції ракети-носія дозволили істотно підвищити її енергетичні можливості та економічну ефективність", - додали у ДКА.

 

Українські Національні Новини

Технології