ukenru
profesor-rozpoviv-pro-perevagi-ifa-testuvannya-na-sovid-19-shvidkist-i-dostovirnist

Професор розповів про переваги ІФА-тестування на СOVID-19: швидкість і достовірність

 • 32689 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Головною перевагою імуноферментного дослідження (ІФА) є надійність і швидкість визначення антитіл до коронавірусу в організмі людини. Про це заявив лікар-анестезіолог, завідувач кафедри анестезіології, дитячої анестезіології та інтенсивної терапії ХМАПО, доктор медичних наук, професор Володимир Корсунов, передає УНН із посиланням на "Вечірній Харків".

Він уточнив, що набори для імуноферментного аналізу з'явилися в Україні відносно нещодавно.

"Спочатку були так звані "швидкі тести", які також виявляють антитіла в організмі у відповідь на антиген. Але вони дають величезну кількість недостовірних результатів. І коли зрозуміли, що це не варіант, почали розробляти тест-системи, які визначають антитіла більш надійно, тобто ІФА", - говорить Корсунов.

Він додав, що імуноферментне дослідження доповнює ПЛР.

"ІФА-тестування проводиться для підтвердження діагнозу", - підкреслив він.

Погляд Корсунова поділяє директор Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України Любов Махота. За її словами, імуноферментний метод - найбільш швидкісний. Крім того, проводити ІФА-тестування можуть не тільки лабораторні центри, а й багато лікувальних установ, оснащені обладнанням для імуноферментного аналізу.

"Однак підхід такий же: вони повинні верифікуватись, і тільки тоді можуть проводитись дослідження. А звітувати будуть перед нами. У перший день використання методу ІФА вже було проведено 115 досліджень, 45 з них зроблено у лабораторному центрі", - уточнила вона.

Українські Національні Новини

Суспільство