ukenru
prodavets-sumnivnikh-plr-vigrav-derzhavnikh-tenderiv-uzhe-mai-zhe-na-18-mln-grn

Продавець сумнівних ПЛР виграв державних тендерів уже майже на 18 млн грн

 • 13728 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. За 9 місяців 2020 року ТОВ "Укргентех" за підсумками державних закупівель підписало контрактів на суму 17,9 млн грн. Про це свідчать дані аналітичного порталу Clarity Project, передає УНН.

Так, зокрема, у квітні "Укргентех" підписало 4 контракти на суму 2,4 тис. грн, у травні – 10 контрактів на суму 40,2 тис. грн, у червні – 14 контрактів на суму 14,2 млн грн, у липні – 17 контрактів на суму 3,6 млн грн, у серпні – 3 контракти на суму 45,3 тис. грн, у вересні – 5 контрактів на суму 30,5 тис. грн.

Найгрошовитіші контракти із "Укргентех" підписали: ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" (1 контракт на 5,3 млн грн), ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України" (3 контракти на 3 млн грн) та ДУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" (4 контракти на 2,4 млн грн).

Нагадаємо, ПЛР-тести українського виробника “Укргентех”, які масово були закуплені й Офісом Президента (мінімум на 36 млн грн) виявилися непридатними до використання.

Про це, зокрема, йшлося у листі ЦГЗ МОЗу. “Заявлені виробником значення чутливості і специфічності даної тест-системи не підтверджені верифікаційними дослідженнями в практичних лабораторіях. З огляду на результати верифікації, використання такої тест-системи не може здійснюватися в установах охорони здоров’я для етіологічної діагностики COVID-19”, - було сказано в документі, який був переданий, в тому числі, і головному санітарному лікарю Віктору Ляшку.

Після скандалу тести “Укргентеху” досліджували повторно, але вони показали чутливість на рівні всього в 20%.

Також нагадаємо, за фактом купівлі тестів від “Укргентеху” на Херсонщині СБУ відкрило кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Економіка