ukenru
pozhezha-u-kharkovi-pravookhorontsi-viyavili-sche-32-nezakonni-pansionati

Пожежа у Харкові: правоохоронці виявили ще 32 незаконні пансіонати

 • 18103 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У Харкові та Харківській області у зв’язку з пожежею у будинку для літніх людей провели перевірку і виявили ще 32 заклади, що працювали незаконно. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Відзначимо, що Президент Володимир Зеленський у Харкові, де він перебуває з робочою поїздкою у зв'язку з пожежею в будинку для літніх людей, провів нараду щодо механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям. Як зазначили представники правоохоронних органів під час перевірки виявили ще 32 незаконні пансіонати.

Цитата

“Представники правоохоронних органів зазначили, що після трагедії в будинку для людей похилого віку у Харкові та Харківській області виявлено ще 32 заклади, які працювали незаконно. У них перебуває 72 наркозалежних та 218 літніх людей, що потребують догляду”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

За інформацією департаменту соціального захисту населення, в Україні у комунальних закладах є 136 вільних місць, куди цих людей можна забрати, однак це не вирішить проблему системно і необхідно законодавчо дозволити надавати дозволи на роботу закладів, що пропонують соціальні послуги з догляду за літніми людьми.

Варто нагадати

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. 

Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15

Була названа попередня причина займання - необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомляв, що, за попередніми даними, задимлення, яке призвело до пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, було поруч з лічильником. У будівлі мали ремонтувати газове обладнання. 

Відкрито провадження. Затримано 4 осіб

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Українські Національні Новини

Суспільство