poyizdki-do-rf-simeyniy-energobiznes-nezakonne-zbagachennya-nazvani-rezultati-roboti-tsk-po-kerivnitstvu-nkrekp

Поїздки до РФ, сімейний енергобізнес, незаконне збагачення: названі результати роботи ТСК по керівництву НКРЕКП

 • 19501 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Тимчасова слідча комісія ВР виявила ознаки кримінальних порушень у діях голови НКРЕКП Валерія Тарасюка і з відповідними матеріалами звернулася до правоохоронців. Про це у коментарі УНН розповів член парламентської ТСК, народний депутат Валентин Наливайченко.

Мова, серед іншого, про поїздки Тарасюка до РФ, наявність сімейного бізнесу в енергетиці та ймовірного незаконного збагачення.

"Нами було виявлено, що керівник НКРЕКП незаконно їздив до РФ. Це було в грудні минулого року. Він це робив таємно, в статусі державного службовця другого рангу і голови органу влади. Тож, ми направили відповідне звернення у СБУ та інші правоохоронні органи. І я знаю, що в СБУ наразі триває контррозвідувальна перевірка, після якої має бути відкрите кримінальне провадження", - повідомив нардеп.

Водночас НАЗК досліджує можливі корупційні правопорушення, продовжив Наливайченко.

"У НАЗК ми подали матеріали щодо корупційних правопорушень голови НКРЕКП. НАЗК досліджує ймовірність збагачення голови НКРЕКП при владі за рахунок використання сімейних зв'язків, фірм-прокладок на ринку електроенергії", - додав Наливайченко.

Також, за матеріалами ТСК розпочато службове розслідування щодо керівника "Енергоатому" Петра Котіна, додав нардеп.

"Нами були виявлені корупційні правопорушення з боку керівника "Енергоатому" і за цими матеріалами Прем'єр-міністр України вже призначив службове розслідування. У свою чергу НАЗК перевіряє надані нами факти", - інформує Наливайченко.

Члени ТСК переконані, що діяльністю Тарасюка і Котіна має врешті-решт зацікавитися НАБУ.

"Ми наполягаємо, щоб НАБУ вийшло з паралічу, відкрило кримінальне провадження і шляхом слідчих дій, експертиз продовжило перевірку, передало зібрані докази до суду. На наше переконання, діям керівника Енергоатому та НКРЕКП і інших посадових осіб має надати правову оцінку ВАКС", - додав він.

Наливайченко нагадав, що ТСК була ініційована у ВР після правок до законодавства, які відкрили імпорт в Україну електроенергії з РФ та Білорусі, чим завдали значного збитку українським енергокомпаніям.

"Та російська компанія, яка поставляла, знаходилася і знаходиться під міжнародними санкціями. Ми почали свою роботу і поправка була ліквідована у парламенті. Але мільярдні борги, які утворилися протягом півроку дії цієї поправки на державних енергетичних компаніях мотивували нашу роботу далі", - резюмував Наливайченко.

Нагадаємо, у відповідь на оприлюднення фактів можливих порушень у НКРЕКП заявили, що на них тиснуть.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЦВК не володіє інформацією про опитування Зеленського

     • 13887 переглядiв

    МВФ покращив прогноз щодо економіки України

     • 16176 переглядiв