ukenru
ponad-tisyacha-dolariv-na-ebay-ta-olx-utridoroga-prodayut-poshtovi-marki-pro-ruskiy-voyenniy-korabl

Понад тисяча доларів: на eBay та OLX утридорога продають поштові марки про "рускій воєнний корабль"

 • 938030 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. На платформах eBay та OLX почали втридорога продавати знамениті українські поштові марки про “рускій воєнний корабль”. На деяких оголошеннях ціни сягають понад тисячі доларів, пише УНН.

Деталі

Так, на сайті OLX мінімальна ціна символічної марки сягає 1250 гривень за одну штуку. Цілий лист, у якому налічується шість штук, коштує від 4 до 5 тисяч гривень.

На платформі eBay ціни лише за одну марку сягають понад тисячу доларів.

Її стандартна ціна в Україні становить від 23 до 48 гривень за лист. Варто додати, що багато оголошень вже неактивні. Напевно, марка з історичним написом, викликала ажіотаж, та користувачі готові купувати навіть за такі гроші.

Зазначимо, що з моменту запуску поштової марки Укрпоштою минуло вже 6 днів. За шість днів було продано майже пів мільйона марок. Тираж становить 1 млн екземплярів.

Поштовий оператор заявив, що додруковувати його не збираються, тому кожна марка збереже історичну цінність.

Марки з російським кораблем вже з'явилися в усіх обласних центрах України, окрім Херсонської, Донецької та Луганської областей і Криму (для них залишено резерв).

Контекст

Автором фрази: “Рускій воєнний корабль, іді на х*й” став прикордонник Роман Грибов. Коли 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, крейсер "Москва" і патрульний корабель “Васілій Биков” під час битви за острів Зміїний вимагали від українських прикордонників і військових здатися у полон.

Під час закликів орки називали себе «російським військовим кораблем» і погрожували завдати по Зміїному «ракетно-бомбового удару». На що українські захисники надали достойну відповідь, яка стала символом українського спротиву у війні з росією.

1 березня Укрпошта оголосила конкурс на створення нової української поштової марки “Рускій воєнний корабль, іди на*уй!”.
На конкурс надійшло понад 500 ескізів, з яких обрали 20. Ці роботи відповідали філателістичним критеріям.

Голосування проходило у Facebook Укрпошти. Переможцем конкурсу став ескіз №3, автор якого є український художник Борис Грох.

Автор легендарної фрази Роман Грибов повернувся з полону 29 березня. Він отримав нагороду «За заслуги перед Черкащиною».

Друга серія історії з російським корбалем сталася 14 квітня. Українські протикорабельні ракети “Нептун” вдарили по російському крейсеру "москва", який гарно пішов на дно Чорного моря, та після війни стане ще одним місцем для дайвінгу.

Українські Національні Новини

Суспільство