ukenru
politolog-poyasniv-chim-nebezpechniy-vikhid-ukrayini-z-parye

Політолог пояснив, чим небезпечний вихід України з ПАРЄ

 • 15153 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Вихід української делегації з Парламентської Асамблеї Ради Європи позбавить Київ важливого майданчика для відстоювання своєї позиції в Європі щодо Росії. Таку думку висловив політолог-міжнародник Андрій Бузаров в коментарі кореспонденту УНН.

"Виходити з ПАРЄ ні в якому разі не можна, навпаки, це гарний майданчик для того, щоб віч-на-віч з Росією говорити з тих чи інших питань. Вихід з таких структур - це не вирішення проблеми. Якщо ми виходимо з ПАРЄ, ми не використовуємо цей майданчик. Ми робимо крок назад", - підкреслив політолог.

За його словами, участь у засіданнях ПАРЄ дає Україні можливість доносити позицію України до міжнародної спільноти. Крім того, це безліч міжпарламентських зв'язків, участь в різних програмах і проектах Ради Європи, залучення моніторингових місій на українську територію і так далі.

При цьому він уточнив, що демарш української делегації в ПАРЄ був цілком виправданий і припустимо, тим не менш, повне призупинення членства принесе тільки шкоду позиціям України в ПАРЄ.

Також політолог наголосив, що безсанкційне повернення РФ в ПАРЄ стало можливим через посилення російських позицій у Раді Європи у той час, коли Україна послабила свої позиції через виборні баталії у внутрішній політиці. На його думку, частина української делегації в ПАРЄ досі представляє інтереси п'ятого президента Петра Порошенка і, зокрема, саботувала призначення нового міністра закордонних справ.

Нагадаємо, 26 червня, ПАРЄ повернула повноваження делегації РФ в повному обсязі.

Делегація України в ПАРЄ заявила, що залишає асамблею після рішення про підтвердження повноважень делегації РФ.

Українські Національні Новини

Політика