ukenru
pidpis-saakashvili-na-otrimannya-gromadyanstva-ukrayini-pereviryat-eksperti

Підпис Саакашвілі на отримання громадянства України перевірять експерти

 • 18128 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України вирішив призначити експертизу автентичності підпису екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства України, на основі якої його позбавили громадянства. Про це повідомляє прес-служба партії "Рух нових сил" з посиланням на сторону захисту Саакашвілі, передає УНН.

"Заява, подана до суду представниками ДМС не є оригіналом, і саме ця сфабрикована заява лягла в основу подання ДМС про втрату громадянства Михайла Саакашвілі. Михайло Саакашвілі, підписуючи так заяву в 2015 році вказував, що проти нього ведеться переслідування", - сказав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

Він зазначив, що суд вирішив призначити проведення експертизи,а сторони процесу повинні до 18 травня підготувати питання до експертів та визначитись з експертною установою. Захист Саакашвілі клопоче про залучення міжнародних експертів, зокрема з Нідерландів.

"Українські експертні установи підпорядковуються або МВС, або Мін’юсту, або СБУ. Очільниками всіх цих відомств ведеться політичне переслідування Михайла Саакашвілі, тому сподіватись на їх об’єктивність ми не можемо", - пояснив адвокат Павло Богомазов.

"Участь міжнародних експертів дасть нам гарантії, що експертиза буде незалежною. Експерти з Нідерландів можуть взяти в Михайла Саакашвілі оригінал підпису та провести аналіз справжності підпису у заяві", - додав Чорнолуцький.

Також, до експертизи буде залучена низка документів з Одеської ОДА, які підписував Саакашвілі впродовж перебування на посаді губернатора.

Як повідомляв УНН, Саакашвілі оскаржує в суді указ Президента щодо припинення його громадянства від 26 липня.

Крім того, в Касаційному суді перебувала скарга на відмову ДМС у додатковому захисті Саакашвілі. Колишнього президента Грузії, екс-главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі повернули до Польщі, звідки він прибув, порушуючи українське законодавство. Саакашвілі підозрюється у причетності до організації мітингів за кошти Курченка. У ГПУ заявили, що Саакашвілі підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП