ukenru
pershiy-etap-atestatsiyi-v-gpu-stalo-vidomo-skilki-prokuroriv-zavalili-test

Перший етап атестації в ГПУ: стало відомо, скільки прокурорів завалили тест

 • 18509 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Успішно пройшли перший етап атестації 795 прокурорів Генеральної прокуратури України з 988. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ГПУ.

Повідомляється, що завершилося тестування в рамках першого етапу атестації прокурорів ГПУ на виконання Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури".

Як вказано, до складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора було допущені 1083 прокурори ГПУ, які подали заяву на проходження атестації для переведення в Офіс Генерального прокурора.

"Успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) – 795 з 988 осіб (всі дані станом на 5.11.2019). Вони будуть допущені до другого етапу атестації - тестування на загальні здібності та навички", - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, серед них на 91-100 балів тестування здали 12%, або 93 прокурори, на 81-90 балів – 43%, або 341 прокурор, 70-80 балів – 45%, або 361 прокурор.

При цьому, за даними ГПУ, тестування не пройшли 193 прокурори. Так, на 67-69 балів тестування здали 29%, або 56 прокурорів, на 61-66 – 35%, або 67 прокурорів, на 51-60 – 31%, або 60 прокурорів, на менш ніж 50 балів – 5%, або 9 прокурорів.

Не з’явилися на атестацію 95 прокурорів.

Нагадаємо, 25 вересня набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", у якому йдеться про створення Офісу Генпрокурора. 

Ним, серед іншого, передбачено, що прокурори ГПУ можуть бути переведені на посаду прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласних прокуратурах, окружних прокуратурах лише у разі успішного проходження ними атестації.

Атестація прокурорів включає два етапи:

1) складення іспиту у формі анонімного письмового тестування з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора;

2) проведення співбесіди з метою оцінки відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Для виявлення рівня володіння практичними знаннями та навичками прокурори виконують письмове практичне завдання. У разі неуспішного проходження атестації прокурор звільняється з посади.

Українські Національні Новини

Політика