ukenru
omelyan-ochikuye-u-zhovtni-investplan-dlya-krayin-skhp-dlya-rozvitku-infrastrukturi

Омелян очікує у жовтні інвестплан для країн СхП для розвитку інфраструктури

 • 8543 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Україна очікує, що вже у жовтні буде схвалено інвестиційний план для країн Східного партнерства за підтримки Європейської комісії, розроблений за допомогою Світового банку, який дозволить залучення коштів та підготовку інвестиційних проектів у сфері транспорту та інфраструктури. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з представником СБ, координатором по Україні Карлою Гонзалес, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Повідомляється, що міністр "позитивно відзначив допомогу Світового банку в підготовці інвестиційного плану для країн Східного партнерства за підтримки Європейської комісії".

"Цей план має на меті залучення коштів міжнародних фінансових організацій та підготовку інвестиційних проектів у сфері транспорту та інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів. Україна очікує на схвалення Плану вже в жовтні поточного року. Інвестиційний план буде важливим інструментом модернізації транспортної системи в Україні", - цитує міністра прес-служба.

Повідомляється, що сторони обговорили перспективи реалізації концесійних проектів в морських портах України, а також розвиток залізничного сектору. За словами Омеляна, Україна розглядає перспективу будівництва високошвидкісного залізничного сполучення у напрямку до ЄС.

Міністр інфраструктури розповів також про бачення українського уряду щодо розвитку мережі регіональних аеропортів та звернувся до Світового банку із проханням надати експертну допомогу для розробки відповідних рекомендацій для України із перспективою залучення іноземних інвесторів.

Карла Гонзалес зі свого боку позитивно відзначила поступ України в реформуванні дорожньої, морської та авіаційної галузей.

Зазначимо, 6 листопада минулого року послам країн Заходу в сеймі Литви представили "план Маршалла" для України, зазначивши, що країні потрібен план економічної підтримки, пакет фінансових інвестицій. Протягом десяти років політики запропонували виділити Україні з 2018 року 50 млрд євро допомоги. Литва домагається, щоб "план Маршалла" для України отримав підтримку на листопадовому саміті "Східного партнерства", а також в Європарламенті.

Пізніше група євродепутатів під час візиту до Києва пояснила, що у документах Європарламенту немає "плану Маршалла", однак запропоновано новий формат "Східного партнерства+", який спрямований на надання допомоги Україні, Грузії і Молдові.

Як повідомляв УНН, на 15 жовтня в Люксембурзі заплановано міністерське засідання Східного партнерства.

Українські Національні Новини

Політика