ukenru
nazvi-mozhut-zminitisya-u-metropoliteni-kiyeva-rozpovili-pro-etapi-pereymenuvannya-stantsiy

Назви можуть змінитися: у метрополітені Києва розповіли про етапи перейменування станцій

 • 236117 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Наразі завершилося два етапи процесу перейменування п'яти станцій метро в Києві. Надалі інформація щодо громадської думки буде передана в профільну комісію Київської міської ради, і з нею почнуть працювати фахівці. Про це журналісту УНН повідомила заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон, додавши, що якісь назви можуть змінитися.

Цитата

«На сьогодні завершений другий етап. Нагадаю, що на першому етапі ми онлайн збирали пропозиції назв по п'яти станціях, які запропоновані до перейменування, потім за рішенням Київради з 1 по 9 травня рейтингувалися ці пропозиції серед п'яти найпопулярніших по кожній станції. На сьогодні, за рішенням Київради, ми зараз підсумовуємо все, юридично опрацьовуємо, готуємо листа на Київського міського голову про завершення збору пропозицій та завершення рейтингування», - розповіла Макогон.

Деталі

За її словами, ці два етапи передбачали опрацювання громадської думки. «Далі ця інформація буде передана в профільну комісію Київської міської ради, й відповідно з нею почнуть працювати фахівці, тому почнеться третій етап. Він уже залежить не від метрополітену, тому я не можу сказати, скільки він триватиме. Що стосується остаточних варіантів, то якраз вони пропрацьовуються. На стороні метрополітену було завдання зробити онлайн-опитування громадської думки, зібрати пропозиції, прорейтингувати пропозиції, ми ці два етапи провели й передаємо зараз інформацію. Потрібно ще кілька днів, щоб оформити всі ці листи, з додатками необхідними», - сказала Макогон.

Вона зазначила, що на третьому етапі свою роботу почнуть фахівці по фаховій комісії. «Вони зможуть приймати рішення до залучення додаткових фахівців. Якщо це буде необхідно. Останнім етапом буде підготовка проекту рішення. Не виключено, що якісь назви можуть змінитися», - додала Макогон.

Доповнення

Раніше у Києві запропонували перейменувати п’ять станцій метро. 10 травня голова столичної підземки Віктор Брагінський повідомив, що завершилося онлайн-голосування за нові назви для п'яти станцій київського метрополітену.

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович зазначив, що варіанти нових назв станцій метро в Києві, які набрали найбільше голосів, кращі за попередні, але не до кінця враховують специфіку топонімів та світових топонімічних тенденцій. 

Українські Національні Новини

Суспільство