ukenru
nazvana-krayina-zhiteli-yakoyi-vipivayut-bilshe-vsikh-vina

Названо країну, жителі якої випивають вина більше за всіх

 • 10367 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Міжнародна організація винограду і вина опублікувала звіт за 2016 рік у якому показала тенденції світового виробництва даної категорії алкогольних напоїв, передає УНН з посиланням на дані організації.

Так, згідно з даними МОВВ, в 2016 році відзначалася стабілізація споживання вин в світі. Всього було випито близько 242 млн гектолітрів напою.

При цьому, наголошується стабільна тенденція зниження обсягів випитого вина, яка бере свій початок в 2009 році.

У світовому розрізі перше місце за кількістю споживання, згідно з інформацією, опублікованою в звіті МОВВ, займають США з показником в 31,8 млн гл.

"Американці традиційно п'ють багато вина і є лідерами в рейтингу винолюбних націй вже 6 років", - йдеться у звіті.

Далі йдуть європейські країни з багатою культурою споживання вин, які до того ж є лідерами світового виробництва. Йдеться про Францію зі споживанням вина в обсязі 27 млн ​​гл., Італія - ​​22,5 млн гл., Німеччина - 20,2 млн гл., а також Китай - 17,3 млн гл.

"Варто зазначити, що названі обсяги споживання у Франції є відносно стабільними в середньостроковій статистиці минулих років, в той час, як в США, Італії та Китаї відзначено невелике зростання", - резюмували в МОВВ.

Нагадаємо, українці стали пити більше вина.

Разом з тим, за словами експерта А.Безуглого, якість і різноманітність українського вина підвищується, хоча паралельно на вітчизняному ринку спостерігається збільшення кількості псевдо-імпортного вина.

Додамо, що через санкції щодо кримських виноробів українські споживачі вина не постраждають. Зокрема, альтернативою вина "Масандра" є унікальні вина українського бренду "Коктебель".

Українські Національні Новини

Суспільство