ukenru
nazk-napravilo-do-sudu-protokoli-na-dunayeva-i-logvinskogo

НАЗК направило до суду протоколи на Дунаєва і Логвинського

 • 11466 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду сім адмінпротоколів, зокрема і на народних депутатів Сергія Дунаєва і Георгія Логвинського. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЗК.

Так, Агентство ухвалило рішення направити до суду сім адмінпротоколів за недотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"Направлено до суду 2 адмінпротоколи за частиною 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стосовно народного депутата України Сергія Дунаєва, який, перебуваючи у статусі народного депутата, звернувся до Ситника А.С., директора Національного антикорупційного бюро України, з депутатським зверненням у власних інтересах, а також вніс на розгляд Верховної Ради України депутатський запит з аналогічного питання, чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів", – йдеться в повідомленні.

Також до суду направлено один адмінпротокол за частиною 2 статті 172-7 КУпАП стосовно народного депутата Георгія Логвинського. За даними НАЗК, Логвинський, перебуваючи у статусі народного депутата за наявності приватного інтересу звернувся до заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Хородницького з депутатським зверненням в інтересах свого помічника, "чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів".

Крім того, НАЗК склало чотири адмінпротоколи стосовно Наталії Омельяненко. За даними Агентства, Омельяненко, будучи депутатом Лубенської міської ради Полтавської області, під час розгляду питання та прийняття рішення з приводу перевірки діяльності комунальних підприємств, в тому числі КП "Ритуалсервіс", керівником якого вона була, на засіданні ради, а також на засіданні тимчасової комісії ради з перевірки ефективності фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств прийняла рішення та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомила про його наявність.

Нагадаємо, НАЗК запросило нардепів Георгія Логвинського і Сергія Дунаєва на ознайомлення з протоколами про адміністративні правопорушення з підстав порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Як повідомляв УНН, 1 жовтня поточного року НАЗК вже викликало на співбесіду народного депутата від фракції "Народний фронт" Георгія Логвинського через ситуацію довкола САП. Також нагадаємо, що подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва, було направлено генпрокурором ще у травні, Верховна Рада на голосуванні 4 жовтня не підтримала.

Зазначалось, що Дунаєв не вказав у декларації за 2015 рік 10 суб’єктів господарської діяльності, кінцевим бенефіціарним власником яких він є.

Українські Національні Новини

Політика