naybilshiy-virobnik-kuryatini-ukrayini-rozpoviv-yak-faktor-eksportera-v-yes-vplivaye-na-yakist-produktsiyi

Найбільший виробник курятини України розповів, як фактор експортера в ЄС впливає на якість продукції

 • 18970 переглядiв

За її словами, фактор постачальника курятини у ЄС однозначно збільшує контроль за виробництвом.

“Наші потужності ледь не щомісяця перевіряють делегації з інших країн. Тому бути „в тонусі“ — не забаганка, а наш обов’язок”, — повідомила вона.

Так, до прикладу, європейським законодавством заборонено застосовувати антибактеріальні препарати з профілактичною метою, продовжила Сергієнко.

“Лікування дозволяється тільки за призначенням ветеринарного лікаря після виявлення збудника і його чутливості до препарату за допомогою лабораторних досліджень”, — уточнила вона.

Більше того, з 2022 року в ЄС кардинально зміниться підхід до використання антибіотиків у тваринництві, інформує Сергієнко. У рамках нового регламенту буде створена єдина база даних ветеринарних препаратів, дозволених для використання у ЄС, додала вона.

“Країни повинні будуть збирати дані з продажу та використання антибіотиків, аж до однієї конкретної ферми. Буде складено список антибіотиків, дозволених тільки для використання людиною”, — поінформувала директор з маркетингу МХП, додавши, що країни ЄС отримають право коригувати цей список або забороняти певні антибіотики.

Після цього у виробників м’яса та м’ясних виробів з’являться правові підстави вимагати провести додаткові постмаркетингові дослідження, розповідає Сергієнко.

“Крім того, союз може заборонити або обмежити експорт товарів тваринного походження з країн, у яких не буде дотримано нові правила”, — прогнозує вона.

Нагадаємо, маркування “без антибіотиків” на продукції МХП, зокрема курятині “Наша Ряба” означає, що при виробництві м’яса антибіотик не застосовувався.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація на Донбасі: бойовики тричі порушували режим тиші

     • 13023 переглядiв